BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.442,57
HABER /  GÜNCEL

1 mayıs önlemleri işçileri çileden çıkardı

İstanbul Valiliği’nin Taksim’de 1 Mayıs mitingini önlemek amacıyla toplu ulaşım seferlerini iptal etmesi vatandaşları çileden çıkardı. <br/>...

Abone ol

İstanbul Valiliği’nin Taksim’de 1 Mayıs mitingini önlemek amacıyla toplu ulaşım seferlerini iptal etmesi vatandaşları çileden çıkardı.

Sendikaların 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama ısrarı üzerine İstanbul Valiliği’nin toplu taşıma araçlarında seferleri durdurması çalışan işçileri çileden çıkardı. Dolmabahçe’de işlerine yürüyerek gitmek zorunda kalan işçiler, alınan önlemlere tepki gösterdi.

İşe geç kaldığını belirten Hüseyin Arslan, “Yeşilköy’de çalışıyorum. Ümraniye’den geliyorum. Güzergah burası değil. Eminönü’ne geçmek lazım. Geçemedik, bu kadar sıkıntı çektik. Geç kaldım” diye konuştu.

Sendika temsilcilerinin Taksim ısrarları yüzünden mağdur olduklarını ifade eden Cemal Ay, “Bu adamlar her türlü Taksim’e çıkacaklar. Ama şuan biz yüzde 80’i çalışmaya gidiyor. Herkes çalışmaya gidiyor ve rezilliği biz çekiyoruz. 3- 5 serseri orada olay çıkartacak diye biz mağdur durumdayız. Ben şu an Yıldız’da indim, tramvay çalışıyorsa tramvaya bineceğim. Gitmezse oraya kadar yürüyeceğim” şeklinde konuştu.

Halil Çap ise, Beşiktaş’tan Eminönü’ne gidiyorum. Beşiktaş’tan yürüyerek geliyoruz. Başka türlü bunun karşısına nasıl geçilir ki zaten. Bence olması gereken bu. Karşı değilim” dedi.

VAPUR SEFERLERİ

Sabah 06.30’dan itibaren tüm iç hat deniz otobüsü ve Sirkeci-Harem arabalı vapuru seferleri (gidiş-dönüş) iptal edildi. Bakırköy-Kadıköy-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü hattı ve Kabataş-Adalar-Bostancı deniz otobüsü hattındaki seferler ile Sirkeci-Harem arabalı vapuru seferlerinin de yapılamayacağı, Kartal-Yalova/Yalova-Kartal deniz otobüsü seferlerinde ise hafta içi tarifesi uygulanacağı belirtildi. Durumdan habersiz olan vatandaşlar sabah işlerine gitmek için iskelelere geldi. Ancak vapur seferlerinin iptal edildiğini gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, “İşe gidecektik. Motorların çalışmadığını bilmiyorduk. Karşıya nasıl geçeceğimizi bilmiyoruz. İşe de geç kaldık” dedi.

METROBÜS HATTINDA SON DURUM

Sabah 05.00’ten itibaren tüm metrobüs seferleri iptal edilirken, uygulamadan habersiz olan vatandaşlar yolda kaldı. Bazı vatandaşlar duraklardan geri dönerken, vatandaşlara durak görevlileri yol gösterdi.

Evden işe giden ve uygulamadan habersiz olan Hasan Ergün isimli vatandaş, “Uygulamadan haberim yoktu. Geldik boş. Görevliler kendi imkanlarımızla gidebileceğimizi söyledi. Esenyurt’a işe gidiyordum. Nasıl gideceğim bilmiyorum” dedi.

(İHA)