BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.428,11
HABER /  POLİTİKA

Dağıtılan sütü gönül rahatlığı ile için!

Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Çiftçiler Günü dolayısıyla JW Marriot Otel'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldı.

Törende açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

Tarım sektörünün en önemli yapısal sıkıntılarından birinin küçük ve parçalı araziler ,1961 yılından 2002 yılına kadar geçen 41 yılık dönemde toplam 450 bin hektar alanda toplulaştırma yapılabilmişti. Biz 2003-2011 arasında 1 milyon 291 bin hektar alanda toplulaştırma gerçekleştirdik. Hedefimizi 2023 yılına kadar ülkemizde toplulaştırma yapma miktarını 14 milyon hektarın tamamında bu uygulamayı yapıp bitirmek.

SÜTLERİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇİN

Sütün çocukların gelişimindeki önemli herkesin malumu imkanı olup olmayan bir ayrım yapmadık bütün çocuklarımızı bu uygulamayı dahil ettik. Bu büyük projeyi aksaklık yaşanmadan gerçekleştirdik.

Süte karşı hassiyetten bazı çocuklar rahatsızlandı. Bunun üzerine bakanlarımız gerekli çalışmaları gerçekleştirdiler. Yaşanan sıkıntıların sütten kaynaklanmadığı ortaya çıktı. O sütleri gönül rahatlığıyla için.

Böylesine kapsamlı bir projede ortaya çıkan ve toplam içinde çok az sayıda olan öğrencilerimizin rahatsızlanması konusunu bir istismar vesilesi yapmak isteyenlerin özelikle dikkate alınmamasını rica ediyorum. Olayın önünü arkasını anlama zahmetine girmeden araştırıp sormadan doktorların değerlendirmelerini, tahlilleri, raporları görmeden önyargıyla söylenen sözler kimseyi tereddüte sürüklemesin

TOPRAĞA EMEK VERMEDEN TOPRAK DOYURMAZ

Doğal afetler, kıtlıklar gibi alınabilecek tedbirler sınırlıda olsa güçlü bir alt yapı kurulmalı. Biz Kurtuluş Savaşı sırasındaki zorlukları da ondan sonra yaşananları da biliyoruz. 9.5 yıl öncesine kadar gelebildiğimiz yer ortada.

Türkiye çok uzun bir dönem sadece elindeki insan gücünü değil tarım malzemeleri de ne yapacağını bilemedi. Toprak emek vermeden sizi doyurmaz.