BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Dağa çıkış sebebi din adamları!

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, dağa çıkışlarda din adamlarının ve İmam Hatiplerin sorumluluğu olduğunu söyledi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Müslüman bir anne babanın evladının terör örgütüne üye olup adam öldürmesinde din adamlarının büyük bir eksikliği ve hatası olduğunu dile getirdi.

Bozdağ, bir dizi programa katılmak üzere geldiği Konya'da Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Konya hakkında Vali Doğan'dan bilgiler alan Bekir Bozdağ, teşvik yasasının ilerleyen günlerde yenilenmiş haliyle tekrar çıkacağını dile getirdi. Ziyaretin sonunda Vali Aydın Nezih Doğan tarafından Bekir Bozdağ'a üzerinde Fatih Sultan Mehmet'in turasının bulunduğu çini işlemeli tablo hediye edildi.

Bozdağ, valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçerek Başkan Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilen Bekir Bozdağ'a Başkan Akyürek tarafından çini işlemeli Mevlevi Sikkesi ile Ebru tablo hediye edildi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ziyaretlerin ardından Alaaddin Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı 4. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı. Kongreye Bozdağ'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçe belediye başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve partililer katıldı.Burada partililere seslenen Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekeye değinerek, "'Fezlekeyi düzenleyen Hükümet beni susturmaya çalışıyor." diyor.

Sanki fezlekeyi hükümet düzenliyor. Fezlekeyi savcılar düzenliyor, bizimle alakası yok. Meclis'te 622 tane fezleke var. Bunlardan 60 tanesi hakaret ve iftira ile ilgili fezlekeler. Bütün partilerden 60 tane. Bu 60 taneden 9 tanesi sayın Kılıçdaroğlu'na ait. Suç isnatlarına baktığınızda, hakaret ve iftiradan 9 dosya görüyoruz. Bu ne demek? Türkiye'nin ana muhalefet partisinin liderinin üslubu sorunlu demektir. Kim hakaret eder? Projesi olmayan, konuşacak şeyi olmayan, halkına bir şey veremeyenler hakaret eder bunu unutmayın" dedi.

Bozdağ, son olarak Selçuk Yüksek Dini İhtisas Merkezi'ni ziyaret etti. Burada enstitünün çalışmaları hakkında bilgi alan Bozdağ, ziyaret sonunda enstitüde eğitim gören kursiyerlerle bir araya geldi. Din adamlığının özellikle yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede önemli ve ciddi bir görev olduğunu ifade eden Bozdağ, "Eğer bugün Müslüman bir anne babanın çocuğu adam öldürmek için terör örgütüne üye olup dağa çıkıyorsa burada din adamları üzerine düşen görevi layıkıyla yapmış sayılmaz. Eğer insanlarımıza dini doğru öğretebilsek, din adamlarımız, Kur'an kursu hocalarımız, İmam-Hatiplerimiz vazifesini doğru yapabilse, hiçbir terör örgütü Müslümanların arasından terörist devşiremezdi. Ama bugün masum insanlara ve hatta ailesine kurşun sıkan, sıktıran ve kurşun sıkmayı tavsiye edenler var. Bunun İslam'la neresi bağdaşır? Bu nedenle terör örgütüne üye olunmaya devam ediliyorsa bu işte din adamlarının da, öğretmenler, aileler ve yöneticiler kadar sorumluluğu vardır" şeklinde ifade etti.