BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  GÜNCEL

Çuvalcı General'i sokakta kovaladılar

Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren daha sonra eşini aldattığı için CIA Başkanlığı görevinden ayrılan Petraeus öğrenciler protesto etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Türkiye’de “Çuvalcı general” olarak tanınan ABD eski Genelkurmay Başkanı David Petraeus askerliği bırakıp akademik kariyere adım attığında başına neler geleceğini muhtemelen düşünmemişti.

City University of New York’ta (CUNY) sembolik bir maaşla hocalığa başlayan Petreaus ilk gününde öğrenciler tarafından öfkeli sloganlarla karşılandı.

Öğrenciler Petreaus'u üniversiteye girene kadar kovaladı. Gençler, "Every Breath You Take" (Aldığın her nefeste) şarkısının melodisiyle "Her derste, David" diye slogan atıp tempo tutarak, Petraeus'u bundan sonra da rahat bırakmayacaklarının sinyalini verdiler.

Öğrencilerle ilgilenmiyormuş gibi davranan Petraeus, hızlı adımlarla yoluna devam etti. Tabi protestocu öğrencilerde onunla birlikte.

ÇUVALCI GENERAL 24423.jpg

ABD'nin "Irak Özgürlüğü" harekatında 101. Hava İndirme Tümen Komutanlığı görevinde bulunan Korgeneral Petraeus, harekatın ikinci haftasında Dicle üzerindeki köprüleri uçarbirlik harekatlarıyla ele geçirerek adını dünyaya duyurmuştu. Süleymaniye'deki Türk askerlerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirildiği dönemde, ABD'nin Kuzey Irak'tan sorumlu komutanıydı.

KARISINI ALDATINCA CIA'DEN AYRILDI

CIA Başkanlığı döneminde eşini aldattığı ortaya çıkan Petraeus, kısa bir süre sonra ABD Başkanı Obama'ya istifa mektubunu sunmuştu.

Petraeus, CIA 'ye gönderdiği mektupta ise 37 yıldır evli olduğunu, evlilik dışı ilişkiye girerek, ''Büyük bir sağduyusuzluk örneği'' sergilediği itirafından bulunmuştu. Davranışını bir eş ve CIA gibi bir örgütün lideri için, ''Kabul edilemez'' olarak niteleyen Petraeus, Başkan Obama'nın büyük bir incelikle istifasını kabul ettiği yazmıştı.