BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cüruf toplantısı

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sanayi bölgesindeki demir çelik işletmelerinin üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi

Abone ol

Aliağa ağır sanayi bölgesindeki demir çelik işletmelerinin üst düzey temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, cürufların bertarafı konusunda hızla bir çalışma yaparak bu sorunu kökten çözeceklerini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa sanayi bölgesindeki demir çelik işletmelerinin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek tesislerden çıkan cürufların (çelik üretiminden oluşan atık madde) bertarafı konusunda kapsamlı bir toplantı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı ve yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda cüruf depolama alanları masaya yatırıldı.

Toplantı süresince sahalarda birikmiş olan ve boya gazı ile karışık olan cürufları ne yapacakları konusunu ele aldıklarını bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Zaten birçok şeyi biliyoruz. Bu toplantıyla amacımız, genel mutabakat sağlayarak hızlı bir çalışma yapmak. Herkes iyi niyetli. Firmalarımızın üst düzey yöneticilerin tamamı geldi. Katılımın yüksek olması sevindirici. Onların cüruf döküm alanlarıyla ile ilgili talepleri var. Depolama alanında nasıl bir yöntem izleyeceğimizi ele aldık. İyi niyetle, samimiyetle bu konuyu en kısa sürede kökten çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Toplantıya İzmir Demir Çelik (İDÇ) Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Şahin ile Fabrika Müdürü Nasuhi İzzet Ulu, Ege Çelik Endüstri Fabrika Müdürü Ahmet Arlı, Habaş Genel Koordinatörü Mustafa Akınç ve Fabrika Müdürü Haşim Ayten, Sider Dış Ticaret Üretim Müdürü Nufel Cantürk, Cebitaş Demir Çelik Endüstrisi Fabrika Müdür Yardımcısı Orhan Özkan, Kılıçlar Hurdacılık işletme sahibi Ramazan Kılıç, Ege Demir Sanayi ve Ticaret işletme ortağı Erdoğan Erdem ve Özkan Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Cemal Sezai Öncü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Rıza Gülerman ve Ferda Eser ile Çevre Sağlığı ve İmar Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı.