BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,09
ALTIN 2.466,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'ya yeni stad müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni bir stad yapılacağının müjdesini verdi

Abone ol

Ankaragücü takımının Saray Spor Tesisleri'ndeki antrenmanını izleyen Melih Gökçek, yaptığı açıklamada Ankaragücü'nün bu hafta galip gelmesinin gönlünden geçtiğini belirterek, ''Nasip...Buna bir şey diyemiyorum. Gönlümüzden geçen galip gelmeleri. Bir yöneticiye düşen nedir? Birinci imkan tesis...Tesis imkanı sağlanmış mı? Sağlanmış. İkinci imkan nedir? Ekonomik olarak sıkıntıları atmak. Atmışlar mı? Biliyorum yönetim çok çaba sarf ediyor.

40 milyon lira borcun içerisine girdiler. Üçüncüsü ne? teknik direktör bulmak. Çok iyi bir teknik hoca bulundu. Dördüncüsü ne? Seyirci. Seyirci zaten vardı. Geriye kala kala bu yemeği pişirecek, lezzetli bir yemek koyacak, teknik direktörle oyuncuların uyumu. Onu bekliyoruz. Son 5 transfer Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Galatasaray'ın alacağı oyuncular. Fenerbahçe'de Beşiktaş'ta bunun üzerinde diyebileceğiniz birkaç kişi çıkar''
dedi.

Sarayköy Tesisleri'nin futbolcu üreten bir ''fabrika'' haline geleceğini ifade eden Gökçek, ''Benim gönlüm buradaki hizmetlerin özellikle bir spor üniversitesiyle birleşmesi. Eğer burada üniversite olur, ayrıca spor kulübü olur, belediye içinde olur, hatta şimdiye kadar bir gayret göremedik ama çok arzu ediyoruz, federasyon da işin içinde olursa. Burası futbolcu üreten bir fabrika, okul haline gelir'' diye konuştu.

Tesisin herkese açık olduğunu belirten Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Burası herkese açık. Kişisel kaprisler için biz Türk futboluna küsecek değiliz. Türk futbolu için yaptık burayı. Bu tesis Türk futbolunun istikbalidir. Burası Türkiye'nin futbolda tartışmasız beyni, üretim merkezi olacak. Bu konuda Gazi Üniversitesi Rektörümüzle bir görüşme yaptık. Ankaragücü, üniversiteyle bir anlaşma yapacak. Ankaragücü'nün altyapısıyla üniversitedeki hocalar uğraşmaya başlayacak. Gazi Üniversitesi'ndeki futbola meraklı oyuncuları da Ankaragücü'ne adapte edecekler. Ankaragücü tesisleri Gazi Üniversitesi'nin bitişiğinde. Orası direkt alt yapı için kullanılacak. Burası da kullanılacak ama oradan çok kısa sürede neticeler alınacağına inanıyorum. Mutlaka üniversite eğitimi futbolun pratiğiyle birleşmeli.''

Dünyadaki ilkleri yaptıklarını ifade eden Gökçek, ''Şu gördüğünüz tesis tartışmasız Guinness rekorlar kitabına girecek bir tesis ve resmen müraacat edildi. Dünyanın en büyük tesisi diye, 3 aya kadar zannediyorum Guinnes rekorlar kitabına gireriz. Aynı şekilde üniversite ile işbirliği yapmak, belediye, üniversite, profesyonel spor kulübü işbirliği yapmak. Bunların hepsi biraraya geldiği zaman ben Türk sporunu 3-5 sene sonra atılım yapacağına inanıyorum. Biz bu alt yapıyı yaptık. Şimdi Ankaragücü'ne tesisler tahsis edildikten sonra, transferler de yapıldıktan sonra bakıyorum 4 maçtır birarada oynamamış futbolcular en azından mağlup olmuyorlar. Bu bence bir başarı. İnşallah bu haftadan itibaren galibiyet de başlar'' şeklinde konuştu.

Ankaragücü yönetiminin ilk defa ahenkli hale geldiğini söyleyen Gökçek, bundan sonraki kongrelerde bu yönetime mutlaka katkıda bulunacak elit insanların olacağını ve yönetimin daha da güçleneceğini belirtti. Futbolu seven insanların başarı olursa yönetimlere geldiğini ifade eden Gökçek, ''Seyirci de başarıya geliyor. İlk 4 maçta galip gelsek statta yer bulunmazdı. Bazı şeyler başarıya bağlı. Başarı olmadığı zaman insanları teşvik edemezsiniz'' dedi.

Ankara'ya kesinlikle bir stat kazandırılacağını kaydeden Gökçek, şöyle devam etti:

''Özellikle sayın Başbakanımızın '2016 şampiyonası alınırsa stadı olmayan illere yeni statlar yapılacak' demesi, ekonomik olarak destek verilecek anlamına geliyor. İnşallah 2016'yı Türkiye alır da Ankara bu stada kavuşur. Benim gönlümden geçen 19 Mayıs Stadı yıkıldıktan sonra altına dev bir iş merkezi, onun üzerine stat, onun üzerine de yine iş merkezleri yapmak. İçeriden dışarıya çıkan iki tane çim saha. Bozulmasın diye 15 günde bir çiğnenecek bir saha. Onun gelirlerinin Süper Lig'de oynayan takımlara bırakılması. Önümüzdeki hafta iki kulüp başkanı ve belediye başkanı olarak Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek, arzumuzu dile getireceğiz. Eğer kabul edilirse partilerin de imzasına açacağız. Zannediyorum partiler bu konuda siyasi davranmazlar. Bu projeyi gerçekleştireceğiz.''

Melih Gökçek, (A) Milli Futbol takımı teknik direktörlüğüne Hiddink'in getirilmesine ilişkin bir soruyu ise, ''Hiddink'in kalitesinden şüphe edilmez. İnşallah başarılı olur ama Türkiye'de yabancı hocaları aratmayacak hocalar var. Ertuğrul Sağlam var, Ersun Yanal var. Bana bıraksalar Ertuğrul'a teslim ederdim'' şeklinde yanıtladı.