BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.472,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenimahalle'ye garip fatura

Yenimahalle Suadiye caddesi’nde altı yıl önce dökülen asfaltın faturası mahalle sakinlerine geçtiğimiz günlerde gönderildi.

Abone ol

Belediye aradan çok geçmeden aynı faturayı dokuz kat artırılmış bir şekilde tekrar gönderdi.

2004 yılında Büyükşehir Belediyesi’nce Yenimahalle İlçesi’ndeki Suadiye Caddesi’nin yenilenen asfaltının faturası geçtiğimiz Aralık ayında mahalle sakinlerine kesildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yollanan ve çok yüksek meblağlarda olmayan faturalara itiraz eden de olmadı. Ancak, geçtiğimiz günlerde yeniden gelen faturalarda meblağların en az dokuz kat artmış olarak tekrar edilmesi mahalleliyi isyan ettirdi.

Ankara Hürriyet’e konuşan 20 yıllık Suadiye Caddesi esnafı Mehmet Sezgin ve Mahalle sakini Refik Akgüç asfaltlama çalışması yapıldığını hatırlamadıklarını dile getirdi.

Nasıl arttı?

Sezgin ve Akgüç şunları söylediler:
“Beş senede bir bize asfalt ya da yol çalışması faturası geliyor. Ancak biz yirmi yıldır buradayız asfalt döküldüğünü hatırlamıyoruz. Aradan altı yıl geçmiş, bu süre zarfında niye fatura gelmedi? Geri dönük tüm asfalt çalışmalarını bizim mi ödememiz bekleniyor? Büyükşehir Belediyesi’nin para sıkıntısına düştüğünde bunu bizlerden almaya çalışması çok ilginç. Daha da ilginç olan, nasıl oluyor da payımıza düşen meblağ bir anda dokuz kat artıveriyor? Üstüne üstlük bugün Suadiye Caddesi’nin asfaltından da memnun değiliz.”