BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Çakır lafı gediğine koydu

Dün UEFA'da oynanan yarı final rövanş maçını yöneten Cüneyt Çakır, Türk takımları için bakın ne söyledi;

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi'nde Fulham ile Hamburg arasında dün gece oynanan yarı final rövanş müsabakasını yöneten FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile karşılaşmada görev alan diğer Türk hakemler yurda döndü. Çakır “Artık mart ayında Avrupa’da temsilcimiz yok sözüne hakem camiası olarak son verdik” dedi.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla 17.30 sıralarında Londra'dan İstanbul'a gelen FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ı, Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan çiçeklerle karşıladı. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Cüneyt Çakır, "Öncellikle hem bizim açımızdan, hem Türk hakemliği adına çok özel bir geceydi. Avrupa Ligi yarı final rövanş müsabakasında görev aldık. Tabii ki bu maç için bize duaları ile destek veren ailelerimize ve hakem camiasındaki arkadaşlarımıza, bize her zaman destek olan Merkez Hakem Kurulu'na, Türkiye Futbol Federasyonu'na, Türk hakemliğinin bir yere gelmesi adına elinden gelen her şeyi yapan Şenez Erzik'e, tüm duaları ile bize destek olan Türk halkına teşekkür ederiz. Biz elimizden geldiği kadarıyla en iyi şekilde görev yapmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum" diye konuştu.

ÇOK GÜZEL GÜNLER YAKINDA

Türk hakemliği adına önemli bir maçta görev yapmanın mutluluğu içinde olduğunu belirten Cüneyt Çakır, "Bu bizim için bir başlangıçtır. Bana ve arkadaşlarıma, Türk hakemliği adına çok önemli bir misyon yüklenmiştir. Her zaman konuştuğum bir konu vardır. 'Mart ayı geldiği zaman ne takımlarımız, ne hakemlerimiz Avrupa'da ortada yoktur' diye. En azından hakem camiası olarak ben ve arkadaşlarımız, buna bir son verdiğimizi düşünüyorum. Bu bir başlangıçtır. Herkes el birliği ederse, iyi bir ortam bırakırsa, üst düzey maçlarda üst düzey organizasyonlarda arkadaşlarımızla görev alacağımıza inanıyorum. Bunun içinde çok çalışmamız lazım. Hakemlik adına çok güzel günler yakında. İlk hedef Türk hakemliğini bir yere getirmektir. Bu Cüneyt Çakır olayı değildir. Ben inanıyorum, arkadaşlarım ile bunu başaracağız" dedi.

CİDDİYE ALMIYORUM

Ankaragücü Asbaşkanı Ayhan Atalay'ın, "MHK'nın oyununu bozdum" açıklamaları ile ilgili soruları yanıtlayan MHK Başkanı Oğuz Sarvan, "Günlük olaylarla ilgili konuşmak istemiyorum. Dediğim gibi bir sistem kuruldu iki sene önce, hedef 2014 Dünya Kupası. Burada Türk hakemliğinin adının geçmesi için bir sistem kurulması gerekiyordu. Bunun temelleri atıldı ve sonuçlarını alıyoruz. Bunun dışında konuşulanların hepsi günlük olaylar. Küçük hesaplarla ilgili konuşmalar doğru değildir. Ankaragücü Asbaşkanı Atalay'ın açıklamalarını tam anlamıyla okumadım. Ortada ciddiye alınacak bir durum yok" diye konuştu.