BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.428,59
HABER /  GÜNCEL

Siirt istismarın üzerini mi örtüyor?

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün bölgedeki incelemeleri sürüyor.

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Siirt'teki "cinsel istismar" olayıyla ilgili, "Kamu görevlileri adına bir ihmal olup olmadığını tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

Üskül, Siirt Valiliği önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Siirt halkının bu olaylar nedeniyle zan altında bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Bu tür olayların dünyanın her yerinde olabileceğini belirten Üskül, "Değişik görüşmeler yaptık. Burada yapmaya çalıştığımız kamu görevlileri adına bir ihmal olup olmadığını tespit etmektir. Hem görüşmeler yapıyoruz hem bilgi ve belgeleri yazılı olarak alıyoruz. Görüşmelerimiz henüz bitmedi. Ankara'ya döndüğümüzde değerlendirmelerimizi iki komisyon olarak yapacağız ve raporlarımızı hazırlayacağız. Önemli olan bunların incelenmesi açığa çıkartılması, sorumlular varsa bunların tespit edilmesi ve haklarında gereken işlemlerin yapılmasıdır. Biz bunu sağlayabilmek için buradayız. Yoksa Siirt halkını bütün bu olayların dışında tutuyoruz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Üskül, "Bu tür olaylar toplumun üzerini örtmeye çalıştığı, gizlemeye çalıştığı olaylardır. Kimse böyle bir şeyin açığa çıkmasını istemiyor. İhmal var mı yok mu şu anda incelemelerimizi tamamlamış değiliz. İncelemelerimizi tamamladıktan sonra ancak raporumuzu yazdığımızda bu konudaki kanaatimizi belirteceğiz" diye konuştu.

Üskül, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları konusunda da alt komisyonların Pervari'de çalışma yapacağını sözlerine ekledi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit de olayda ihmal olup olmadığının kısa sürede gün yüzüne çıkacağını ifade etti.

Akşit, "Maalesef bu tür olaylar dünyanın her yerinde ve ülkemizin muhtelif yerlerinde olan olaylardır. Talihsizlik bu sefer Siirt'i yakalamıştır. Amacımız bu olayların bir an önce sebeplerinin ortaya çıkması, sanıkların ortaya çıkması ve çözümlenmesidir. İleriye dönük olarak da bu tür olayların Siirt değil hiçbir yerde bir daha yaşanmamasıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Üskül, Güres Caddesi'nde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Öte yandan, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığındaki Kayıp Çocuklar Meclis Araştırma Komisyonu da kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü