BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,10
ALTIN 2.438,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye Başkanına ölüm tehdidi!

Ailesi ile birlikte tehdit edildiğini açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak için savcılık harekete geçti.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan haberleri ihbar kabul eden Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, sıkıntının giderilmesi talimatını verdi.

Yeni Asır gazetesinden Fatih Yapar'ın haberine göre, Başkan Solak, "Tehdit eden kişi veya kişiler olduklarını tahmin ettiğim şahısların isimlerini de emniyet ekiplerine bildirdim. Hem evimin olduğu bölgede hem de belediye çevresindeki güvenlik önlemleri de artırıldı" dedi. Bir süre önce, kendisine ve ailesine yönelik tehditler aldığını dile getiren ve belediye meclisinden iki adet silahlı koruma talebinde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak için savcılık harekete geçti.

Konu ile ilgili basında çıkan haberleri ihbar kabul eden Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, detayların incelenmesini, delillerin toplanmasını ve zanlıların tespit edilmesi halinde tutuklanarak savcılığa getirilmesini istedi. Talimatı alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, konuyu soruşturma gündemine aldı.

DELİL TOPLANIYOR

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da kendisini ve ailesini hedef alan tehditlere karşı savcılığın harekete geçtiğini kabul etti. Solak, "Basında çıkan haberleri ihbar kabul eden savcılık konu ile yakından ilgilendi. Emniyet yetkililerimiz beni ziyaret ederek konunun detayları ile ilgili bilgi sahibi oldu. Ben de tehditler ve tehdit eden kişiler ile ilgili delil toplama çalışmalarımı sürdürdüğümü ve 10 gün içinde dosyamı tamamlayarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı ilettim. Bir sonraki meclis toplantımızda da silahlı koruma talebimiz sonuca bağlanacak" diye konuştu. Başkan Solak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şüphelendiğim şahısların isimlerini emniyet ekiplerine bildirdim. Onlar da gereken çalışmayı yapmaya özen göstereceklerdir."

Çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ı geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret eden emniyet yetkilileri konu ile ilgili detayları öğrendi. Tehdit eden kişi veya kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi yönünde çalışma başlatan emniyet güçleri, sıkıntının en kısa zamanda giderileceği sözünü verdi. Solak'ın hem ikamet ettiği bölge hem de belediye çevresinde de güvenlik önlemleri sıklaştırıldığı öğrenildi.