BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  MEDYA

Cüneyt Arcayürek'in son yazısı bakın ne?

Cüneyt Arcayürek ölümü ile medya camiasını üzdü. Cumhuriyet yazarı olan Cüneyt Arcayürek son yazısını hastaneye yatmadan 5 gün önce yazmış ve bakın ne demiş.

Abone ol

Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin canlı tanığı olan Cüneyt Arcayürek 87 yaşında hayata veda etti. Cüneyt Arcayürek Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazıyordu. Arcayürek'in imzasını taşıyan son yazısı seçimlerden önce 10 Mayıs tarihinde yayınlandı.

Bu son yazıdan 5 gün sonra Cüneyt Arcayürek'in hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı haberi geldi. Çoklu organ yetmezliği çeken Arcayürek, bir dönem basın danışmanlığını yaptığı Demirel'den 6 gün sonra hayata veda etti.

Peki Cüneyt Arcayürek son yazısında neler not etmişti. Arcayürek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazılarında hep ısrarla RTE derdi. Bu son yazısıda onunla ilgili olmuş yaklaşan seçimleri değerlendirmişti. Pazar günü yayınlanan yazısının finalinde ise şunları yazmıştı;

SON YAZISINDAKİ SON SATIRLAR

Bu pazar siyasal gelişmelerden çok günümüze yakışır hicivleri yazalım dedik. Örneğin:
“Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden / Sofulukta zorlu anırtı aldı yürüdü / Kara bir kinle taassup pusudan çıktı yine / Yurdu şahane cehalet yeni baştan bürüdü.”

Bir diğer:
“Maksadın hizmetse şayet partiye arza hacet yoktur / ilan istemez /
Ey RTE lütfen çekil kâfi bize / Gölge etme başka ihsan istemez”
Başkası:
“İşte size bir tablo / Görse şaşar Anibal/ Ördeklerden bir filo / Bir de
kazdan amiral...”

CÜNEYT ARCAYÜREK'İN SON YAZISININ TAMAMI İÇİN