BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  MEDYA

Cüneyt Arcayürek yaşamını yitirdi ölüm nedeni

Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek yaşamını yitirdi. Bir süredir hastanede olan Cüneyt Arcayürek'in ölüm nedeni çoklu organ yetmezliği.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, tedavi gördüğü hastanede bugün 14.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Cüneyt Arcayürek bir dönem basın danışmanlığını yaptığı Süleyman Demirel'den 6 gün sonra son nefesini verdi. Arcayürek, Demirel'in danışmanı olduğu dönemde yaşananları bir kitapla ifşa edince ikili kavgalı ayrılmışlardı.

13 Mayıs'tan bu yana yoğun bakımda tedavi altında tutulan Cüneyt Arcayürek, vücut fonksiyonlarının bozulması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Cüneyt Arcayürek'in cenazesi perşembe günü Ankara Gölbaşı'nda toprağa verilecek. 

BİR DÖNEMİN TANIĞIYDI

1947 yılından beri gazetecilik yapan Cüneyt Arcayürek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de danışmanlığını yapmıştı.

cüneyt arcayürek yaşamını yitirdi işte ölüm nedeni.jpg
CÜNEYT ARCAYÜREK KİMDİR?

Gazeteciliğe 1947’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yayın organı olan Ulus gazetesinde başladı. Sırasıyla Ankara Akşam haberleri, Kudret, Vatan, Ulus, Anka Haber Ajansı, Akis, Hürriyet, Tercüman, Milliyet, Güneş ve Bugün gazetelerinde çalıştı.

Milliyet gazetesinde ve Metin Toker’in yayımladığı Akis dergisinde hem yazarlık hem de genel yayın müdürlüğü yaptı.

Büyük yankılar uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan ancak kendine Yılın Gazetecisi ünvanını kazandıran “Johnson’un Mektubu” haberiyle ün sağladı. Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıs’a ilk giren gazeteci oldu.

DEMİREL'İN DANIŞMANIYDI 

KanalTürk’te, Tuncay Özkan ile birlikte Pazar günleri yayınlanan Politika Durağı adlı programı sunan Arcayürek, Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanlığını yaptı. Cüneyt Arcayürek o dönemin kitabını yazınca Süleyman Demirel ile kavgalı ayrılmışlardı.

CÜNEYT ARCAYÜREK'İN SON YAZISI
Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin canlı tanığı olan Cüneyt Arcayürek Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazıyordu. Arcayürek'in imzasını taşıyan son yazısı seçimlerden önce 10 Mayıs tarihinde yayınlandı.

Bu son yazıdan 5 gün sonra Cüneyt Arcayürek'in hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı haberi geldi. Peki Cüneyt Arcayürek son yazısında neler not etmişti. Arcayürek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazılarında hep ısrarla RTE derdi. Bu son yazısıda onunla ilgili olmuş yaklaşan seçimleri değerlendirmişti. Pazar günü yayınlanan yazısının finalinde ise şunları yazmıştı;

SON YAZISINDAKİ SON SATIRLAR

Bu pazar siyasal gelişmelerden çok günümüze yakışır hicivleri yazalım dedik. Örneğin:
“Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden / Sofulukta zorlu anırtı aldı yürüdü / Kara bir kinle taassup pusudan çıktı yine / Yurdu şahane cehalet yeni baştan bürüdü.”

Bir diğer:
“Maksadın hizmetse şayet partiye arza hacet yoktur / ilan istemez /
Ey RTE lütfen çekil kâfi bize / Gölge etme başka ihsan istemez”
Başkası:
“İşte size bir tablo / Görse şaşar Anibal/ Ördeklerden bir filo / Bir de
kazdan amiral...”