BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet: Hiçbir çalışanımızın işine son vermedik...

Murat Sabuncu'nun yerine Cumhuriyet gazetesi yayın yönetmenliği koltuğuna oturan Aykut Küçükkaya, istifalar ve işten ayrılmalarla ilgili "Birkaç günlük süreç içinde kimsenin iş akdine son vermedik. Yazarlarımız kendi istekleriyle Cumhuriyet'ten ayrılmayı yeğlemişlerdir" açıklaması yaptı.

Abone ol

CUMHURİYET gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'dan "zorunlu bir açıklama" geldi. Küçükkaya, "Yeni gazete yönetimi, göreve başladığı birkaç günlük süreç içinde kimi çevrelerce yazılanın aksine hiçbir çalışanın iş akdine son vermemiştir" dedi.

Cumhuriyet Vakfı'ndaki yönetim değişiminin ardından Murat Sabuncu'nun gönderilerek yerine Genel Yayın Yönetmeni yapılan Aykut Küçükkaya, bu değişin ardından yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Yeni yönetimin hiçbir çalışanın "iş akdi" son vermediğini söyleyen Küçükkaya'nın "7 Mayıs 1924 Ruhu" başlığıyla (10 Eylül 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

ZORUNLU AÇIKLAMA VE TEŞEKKÜR... Emekçi hakları ve düşünce özgürlüğünden yana ilkelerinden ödün vermeyecek olan gazetemiz yönetimi çalışanlarıyla bir bütündür. Yeni gazete yönetimi, göreve başladığı birkaç günlük süreç içinde kimi çevrelerce yazılanın aksine hiçbir çalışanın iş akdine son vermemiştir.

Genel yayın ilkelerimiz çerçevesinde düşüncelerini özgürce açıklayan yazarlarıyla birlikte çalışmaktan onur duyacağını da duyurmuştur. Gazetemizde yazmakta olan kimi yazarlarımız kendi istekleriyle Cumhuriyet’ten ayrılmayı yeğlemişler ve sayfalarımızda yer verdiğimiz yazılarıyla okura veda etmişlerdir. Cumhuriyet ailesi olarak bugüne kadar verdikleri emekler için kendilerine teşekkür ederiz.