BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Mike Pence'in Hakan Atilla şeytanlığı! Haberim yok

Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, İran yaptırımlarını deldiği iddiasıyla ülkesinde tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili yöneltilen soruyu “Ne, bizim mahkemelerde bir Türk kamu bankasının yetkilisi mi yargılanıyor? Hiç haberim yok" diye yanıtladığını ileri sürdü.

Abone ol

Hüseyin Likoğlu, "Papaz için en iyi ceza" başlığıyla yayımlanan yazısında "Papaz Brunson üzerinden bir tezgâhın döndüğünü artık sokaktaki bir çocuğa sorsanız bile size anlatır" görüşünü dile getirdi. 

"Mesele tezgâh değil, tezgâhla hedeflenen ne? Papaz Brunson, meselesini derinleştirip içinden çıkılmaz hale getiren ABD’nin Başkan Yardımcısı Mike Pence’tir" diyen Likoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Pence'in olayı ilk gündeme getirme şekli çok ilginç. Pence, üst düzey bir Türk yetkilisine papaz Brunson'ı dile getirir. Üst düzey Türk yetkili Pence'e konunun yargıda olduğunu ve Türk yargısının bağımsız olduğunu söyler. Türk yetkili, ABD'de yargılanmakta olan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı hatırlatarak, 'Nasıl ki sizin yargınız bağımsızsa bizim yargı da bağımsız.

Yargılamanın neticesini bekleyeceğiz' der. İşte tam bu sırada Pence'in şeytanlığı ortaya çıkar. Pence, salağa yatarak, 'Ne, nasıl yani, bizim mahkemelerde bir Türk kamu bankasının yetkilisi mi yargılanıyor? Hiç haberim yok. ABD'ye gidince ilgileneceğim' der. Evet, Türkiye-ABD ilişkilerini kopma noktasına getiren Pence, ya böyle cahil, ya da böyle kurnaz."