BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.446,03
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet gazetesine neler demedi ki

Cumhuriyet gazetesinden gönderilen yazar Mehmet Faraç, gazete yönetimini topa tuttu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhuriyet gazetesinden gönderilen yazar Mehmet Faraç, açtı ağzını yumdu gözünü. Gazete yönetimini topa tutan Faraç, konuşması halinde çok sayıda insanın orada oturamayacağını iddia etti.

CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programına konuk olan Faraç, kendini Kubilay'a benzetti. Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlattığını iddia ettiği gazete yöneticilerini anlatan Faraç,  CHP'deki ayrışmanın 3 Kasım'da yaşandığını savundu.

CHP Parti Meclisi'ne (PM) giremediği iddiasıyla köşesini şahsi çıkar için kullanmakla suçlayan gazete yönetimine yüklenen Faraç'ın eleştirileri çok sertti:

CUMHURİYET NEDEN 50 BİN SATIYOR?

"Cumhuriyet gazetesi bugün Atatürk'ün kemiklerini sızlatabilecek bir politika içine sürüklenmemelidir. Daha iki gün önce Eskişehir'de Cumhuriyet okurlarına 400 kişilik salonda 6 milyon insan yürüdü Cumhuriyet mitinglerinde bu gazetemiz niye 50 bin satıyor diye sitem ettim. Hata 6 milyon cumhuriyetçi, ulusalcı, kemalist insanda mı yoksa burada o insanlara hitap etmeyen gazetede mi?

HAYSİYETSİZ SUÇLAMASI

Köşemi herhangi bir siyasi uğruma kullandığımı burada ispat etmeyen insanın haysiyeti üzerine tartışma açarım. Bunu kanıtlarım. Bir hata yaptılar, kendi bacaklarına kurşun sıktılar. 26.5 yıllık evlatlarını işten çıkardılar. Korkunç bir protesto var ne yapacaklarını şaşırdılar.

ÇOK SAYIDA İNSAN OTURAMAZ

Ben halen Cumhuriyet gazetesine zarar vermemeye çalışıyorum. Zarar vermek istersem, çok sayıda insan orada oturamaz. Çünkü o gazeteye layık olmayan insanlar var.

BARZANİCİ VE TARİKATÇI GRUPLAR

CHP 3 Kasım'da ayrışma yaşadı. 63 insan bir noktada durdu 17 insan bir yanda durdu. Ben 63 insanla birlikte durdum. 63 insan partide Barzani ve tarikatçı grupların girmesine zaten karşı çıkmıştı. Ben zaten Parti Meclisi'ne girmeyi 3 Kasım'da reddetmişim. Kavgayı 63 insanla başlatmışım.

HÜKÜMDARLIK KURMUŞLAR

Gazete içinde bazı insanlar hükümdarlık kurmuş. küçük olsun benim olsun zihniyeti var. Altlarında 100 milyarlık arabaları, özel şoförleri, korumaları ile dolaşıyorlar. Bunları kim finanse ediyor? Hakkari'deki emekli öğretmen, Tunceli'deki işçi. O 55 bin insan direniyor.

GENÇLERİ 4-5 YILDIR KADROSUZ ÇALIŞTIRIYORLAR

Cumhuriyet gazetesi maaş veremezken, çok sayıda genci 4-5 yıldır kadrosuz çalıştırırken birileri 100 milyarlık arabalarla dolaşamaz. Uğur Mumcu 1974 model bir arabanın içerisinde katledildi. Mumcu'nun kemikleri sızlatılamaz.

BAŞIM KESİLDİ

Ben buraya metrobüsle geldim. Metrobüsle gidiyorum. Her sabah Cumhuriyet'e böyle gelip gittim. Halkın arasındayım. 12 tane kitap yazdım. Benim günahım ne?
Dün alınan kararla benim de başım kesildi. İşte Kubilay. Bu kadar açık ve nettir. Cumhuriyet gazetesinde kelle kopartılmıştır. Ben o gazeteye zarar vermemek için susmaya devam edeceğim."