BIST 10.172
DOLAR 32,30
EURO 35,01
ALTIN 2.455,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yunus Söylet Nuceyfi ile görüştü!

Yükseköğrenim konusunda komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurulması gerektiğini söyleyen Söylet görüşme ayağının birini gerçekleştirdi.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Bağdat'taki temasları kapsamında El-Irakiye İttifakı liderlerinden Irak Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi ile görüştü.

İÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Söylet, yükseköğrenim konusunda ikili temaslarda bulunmak üzere gittiği Irak'ta, Nuceyfi ile bir araya geldi. 

Söylet, ikili görüşmede, iki ülke arasında var olan bağın geçici bir dönem için kesildiğini ancak bu ilişkilerin yeniden gelişmeye başladığını söyledi.

Üniversite olarak yükseköğrenim konusunda komşu ülkelerle iyi ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Söylet, eğitim konusunda Irak'taki kararlı çalışmaların mutlaka başarıya ulaşacağını ifade etti.

Prof. Dr. Söylet, şunları kaydetti:

''Bağdat Üniversitesi, Irak'ın en büyük ve en köklü üniversitelerinden biri. Yaklaşık 80 bin öğrencisi ve 9 bine yakın akademisyeni bulunuyor. Bu da Irak'ta büyük bir eğitim altyapısının olduğunu gösteriyor. Ayrıca hükümet kurulurken ve anayasa hazırlanırken ülkenin önde gelen üniversitelerinin öğretim üyelerinden yararlanılması, siyasi yapıya da önemli bir katkı sağlamaktadır.''

Nuceyfi de Irak'ta siyasal sistemin yapılandırılması için çalıştıklarını söyledi.

İÜ'nün yükseköğrenim konusunda Irak'a önemli yardımlarda bulunabileceğini düşündüğünü belirten Nuceyfi, Türkiye'nin bölgedeki en önemli güç olduğuna ve izlediği politikanın eğitim konusunda başarıya ulaşacağına inandığını kaydetti. 

Nuceyfi, Irak'ta eğitim alanında yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, bu bakımdan Bağdat Üniversitesi ile ikili ilişkilerin kurulmasını desteklediklerini ve bunu önemsediklerini dile getirdi.