BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet gazetesi FETÖ'ye nasıl teslim oldu?

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, bugünkü köşesinde Cumhuriyet gazetesine yöneltilen FETÖ suçlamasının arka planını yazdı.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesinin FETÖ tarafından teslim alındığını ilk günden beri en yüksek sesle dillendiren isim, gazetenin tasfiye edilen yazarlarından Mehmet Faraç..

Dün Aydınlık’taki yazısında Cumhuriyet’in FETÖ’nün emrine nasıl girdiğini yazdı. Yankı uyandıran çıkışı bugün Star gazetesi yazarı Erzoy Dede köşesine taşıdı.

SEN DEĞİL MİYDİN ZAMAN GAZETESİYLE AYNI MANŞETLERİ ATAN

“…. 80 yaşını aşmış İlhan Selçuk’u gözaltına aldıran FETÖ’cülere Cumhuriyet gazetesini siper edenlerin, salt kendilerini kurtarma uğruna takiyeye sığınabilmesini gazete okurları ve çalışanlarının vicdanına bırakıyorum… Cumhuriyet gazetesinin tüm mallarını satarak batma noktasına getiren ey Akın Atalay, sen değil miydin Zaman gazetesiyle birlikte aynı manşetleri atan, sen değil miydin devlet FETÖ’nün medyasına el koyarken siper olan ve operasyonlara karşı gazete ilanlarına imza atan?.. …

İtibarını yok ettiğin Cumhuriyet’in sayfalarını FETÖ operasyonlarına karşı kullananlar, tazminatsız işten attırdığın Atatürkçüler miydi?.. Yazarları Pensilvanya’ya, muhabirleri FETÖ’nün TUSKON’una, Hikmet Çetinkaya gibileri de cemaatin sofrasına gönderenler, gazetede sansürlenerek tasfiye edilen Atatürkçü yazarlar mıydı?…. 90 yaşındaki Oktay Akbal’ı hasta yatağında maaşından eden ve İlhan Selçuk’un kemiklerini sızlatma uğruna, Atatürk düşmanı liboşları gazeteye dolduran ben miydim?….” Savcı ne derse desin, hakim ne karar verirse versin.. İçeriden bir ses olarak Mehmet Faraç’ın feryadına kulak tıkanmaması gerekiyor.."