BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  POLİTİKA

Cumhuriyet elden gidiyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'cumhuriyet elden gidiyor' tartışmalarına katıldı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Birisi 'irtica' yaygarası koparıyor, birisi 'Atatürkçülük', birisi 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyor. Şahsi menfaatleri ve pozisyonları elden giden insanlar daha çok bunu kullanıyorlar. Cumhuriyetin bir yere gittiği yok. Millet Cumhuriyetini sahiplenmiştir ve benimsemiştir" dedi.

Başkent Öğretmenevinde Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen ''Türk Eğitim Sisteminde Yeni Paradigma Arayışları'' konulu sempozyumun kapanışında konuşan Çelik, eğitimin iyi olmadığı bir ülkede hiç bir şeyin iyi olmayacağını kaydedetti.

''Eğitim insanları maymun gibi şekillendirme sanatı değil. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkarmak önemlidir'' diyen Çelik, şöyle devam etti:
''Bir Cumhuriyet, demokratik vasfına sahip değilse o Cumhuriyette vatandaştan itaat beklenir, katılım beklenmez. Demokrasi, bireyi ve bireyin özgürlüklerini öp plana alır. Cumhuriyetlerde, ilkeler ve prensipler ön plandadır.

Atatürkçülük adına sözüm ona ideoloji üretenler ve bunu topluma dayatanlar çok büyük haksızlık yapıyor. Atatürk, 'ben size akıl ve bilimden başka miras bırakmadım' dediği halde akla ve bilime aykırı, dogmatik bazı görüşleri, insanlara 'kesinlikle tartışılamaz' diye dayatamazsınız. Buna hakkınız yok.

Birisi 'irtica' yaygarası koparıyor, birisi 'Atatürkçülük', birisi 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyor. Şahsi menfaatleri ve pozisyonları elden giden insanlar daha çok bunu kullanıyorlar. Cumhuriyetin bir yere gittiği yok. Millet Cumhuriyetini sahiplenmiştir ve benimsemiştir. Demokratik, laik Cumhuriyet, dindarın da Cumhuriyetidir, dinsizin de...''