BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan başsağlığı mesajı

Anavatan Partisi lideri Mumcu, Bülent Ecevit'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Mumcu, mesajında şunları kaydetti:

''Çocukluğumun Karaoğlanı, gençliğimin onuruyla direnen adamı, siyaset yıllarımın Başbakanı Ecevit, benim için bir vicdan adamıydı. O, bir şeyin ne ve nasılından çok ne için olduğu ile ilgilenir, kararını, duruşunu aklından çok vicdanına danışarak ortaya koyardı.

Siyasetçiliğin gölgesinde kalan şairliği aslında onun gerçek kimliğiydi ve aklettiğinden çok hissettiği gibi siyaset yapıyordu. Ecevit, ruhu olan bir Başbakandı. Ecevit nezaketi gösteren değil, yaşayan bir adamdı. Pek çok kişi için kolayca söyleniveren 'beyefendilik' onun her hali ile vasfıydı.''

Ecevit ile dünyaya çoğunlukla aynı pencereden bakmadıklarını, ancak aynı pencereden baktıklarında görmeyi istediklerinin tamamen aynı olduğunu dile getiren Mumcu, ''Hayatına çok yakışan iki sözcük, bir hayatı öylece vermek için yeterlidir: İnsanca ve hakça... Ecevit yaşadı, yaşamı bu iki kelime ile anladı, anlamlandı ve anlamlandırıldı. Anısı, bu iki sözcük gibi ebedi olacaktır. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Eşi, gönüldaşı ve yoldaşı Rahşan Hanımefendi'nin ve uğruna yol yürüdüğü milletimizin başı sağ olsun'' dedi.