BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,77
ALTIN 2.402,41
HABER /  POLİTİKA

Özdağdan hodri meydan

MHP'den kesin ihracı istenen Ümit Özdağ, yazılı açıklama ile yönetime meydan okudu.

Abone ol

Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanlığına adaylığını resmen açıkladıktan bir gün sonra MHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) kendisini ''kesin ihraç talebiyle'' Merkez Disiplin Kuruluna sevk etmesinin ''fevkalede düşündürücü olduğunu'' bildirdi. Özdağ yaptığı yazılı açıklamada, MHP MYK'nın bu kararla, ''mevcut yönetimin ülkücülüğü ve ülkücüleri tasfiye etmek istediklerinin kesinlik kazandığını'' öne sürdü.

Özdağ, şunları kaydetti: ''Düne kadar benim partiye üye olmadığımı söyleyen MHP Genel Merkez yöneticileri, aldıkları bu kararla hem kendi söylediklerini tekzip etmişler hem de benim parti üyeliğimi kabul etmişlerdir. MHP Genel Başkanlığına adaylığımı resmen açıkladığım 4 Kasım 2006 tarihinden bir gün sonra MYK'nın bu kararı alması fevkalade düşündürücüdür. Üyeliğimi engelleme çalışmaları ve sonrasında adaylığımı açıklamamın hemen ardından Malatya'da yapılan fiili saldırılar, kongre salonuna sokulmayacağıma dair tehditler de sonuç vermeyince çaresizlik ve panik içinde MYK bu kararı almıştır.''

Ümit Özdağ, MHP'ye genel başkan adayı olacağını belirterek, ''Bu kongreden, içinde Allah korkusundan başka korku olmayan ülkücü delegenin oyu ile genel başkan olarak çıkacağım. Ülkücü kamuoyu ve Türk halkı bu demokrasi katliamını ibretle izlemektedir. Türkiye'de hukuk ve hakimler mevcuttur'' dedi.