BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  POLİTİKA

Ağardan başsağlığı mesajı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da Ecevit nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bülent Ecevit'in ''dayatma ve baskılara boyun eğmeksizin, demokrasi ve özgürlükler yolundaki çizgisini kararlılıkla korumasını bildiğini'' kaydetti. Ağar, Ecevit'in vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

''Bülent Ecevit, karşılıklı saygı, nezaket, terbiye ve efendice davranış çerçevesinde, Türk siyaset sahnesinde görev üstlenen bireylerin görüş ve inançlarını özgürce nasıl ortaya koyup ifade edebileceğini ve halkımız nezdinde etkinlik sağlayabileceğini göstermiş ve ispatlamış olan büyük bir siyaset ve devlet adamı idi.

Gerek siyaset alanında gerekse özel yaşamında doğruluk, şeffaflık ve dürüstlüğü ile örnek olmuş ve bu ilkelerini yaşamı boyunca korumuştur. Dayatma ve baskılara boyun eğmeksizin, demokrasi ve özgürlükler yolundaki çizgisini kararlılıkla korumasını bilmiştir.'' Mehmet Ağar, Ecevit'in, Türk dış politikasını, ''Türkiye'nin büyüklük ve saygınlığını daima ön planda tutarak, Atatürk'ün çizdiği istikamette yürütmesini bilmiş'' bir kişi olduğunu da kaydetti.