BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığına aday mı ?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda, "Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım. Bu gör...

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda, "Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım. Bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında olandan bitenden haberimiz yok" dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi 52. kuruluş yıl dönümü törenlerinden yoğun işleri gerekçesiyle erken ayrıldıklarını ifade etti. Kılıç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin yaptığı dışında bir iş yapmadıklarını söyleyerek, "Türkiye’de 54 yıldır devam eden mülkiyet davası var. Şimdi 54 yıldır bitmemiş davanın bitmesini mi bekleyelim bu insanın dil yargılanma hakkını teslim etmek için" dedi.
Kılıç, Twitter konusundaki eleştirilere yönelik de, "Bizim şu anda yaptığımız uygulamada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde olduğu gibi kırmızı şeritli, yeşil, sarı, beyaz kategorileştirilmiş davalar var. Özellikle yaşam hakkı, tutuklu, işkence, hürriyetin engellenmesi gibi konular bizim kırmızı çizginin içinde olan davalardır. Mahkeme aciliyet konusunda takdir sahibidir. Mahkeme takdirini inceleyerek, olaylara bakarak bunun hangi renge gireceğini tespit ediyor" şeklinde konuştu.
Kılıç, sözlerinin herhangi bir kişiye veya zümreye yönelik olarak algılanmaması gerektiğini savunarak, "Samimi düşüncelerim. Ülkemizin gerçeklerini, sorunları konusundaki tespitlerim" diye konuştu. İsmi Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda geçen Kılıç, "Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım. Bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında olandan bitenden haberimiz, yönlendirmemiz var" dedi.
(İHA)