BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını kim bildi?

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına dair yapılan anketler içinde hangisi sonucu bildi, işte 12 anket şirketinin açıkladığı sonuçlar.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapılan anketlerin büyük bölümü özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı oy oranlarında yanıldı.

12 şirket tarafından açıklanan sonuçlarda seçim oranını tutturan olmadı. En yakın tahmin Andy-Ar ve Optimar şirketinden gelirken, en uçuk tahminler ise Konda ve Konsensus'a ait. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yarışı kadar anket şirketleri arasında da bir yarış vardı. Seçim öncesi süreçte her şirket yaptığı anketlerle seçimlerdeki sonuçlara en yakın tahmini yapmaya çalıştı.

HİÇBİRİ SONUCU BİLEMEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını tahmin etme açısından tüm anket şirketleri sınıfta kaldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51.8 oy oranıyla 12. Cumhurbaşkanı olurken bu rakamı tutturan çıkmadı.

EN İYİ TAHMİN 
 
cumhurbaşkanliği-seçim-sonucu-oy-oranlari.20140811124520.jpg
Seçim anketi şirketleri içinde sonuca en yakın tahmini Andy-ar ile Optimar yaptı. Konsensus, Anar, A&G, Konda gibi iddialı seçim şirketleri ise Erdoğan'ın oyu tahmininde sınıfta kaldı.

 secim-sonuclari.jpg