BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan flaş Başkanlık Sistemi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. İbrahim Kalın, açıklamasında Başkanlık Sistemi tartışmalarına da yanıt vererek, "Cumhurbaşkanımızın böyle bir şeye ihtiyacı yok" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kalın'ın gündeminde 1 Kasım seçim sonuçları ve Başkanlık Sistemi tartışmaları vardı. 

1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin "Seçim sonuçları cumhurbaşkanlığına yapılan suçlamalara cevap niteliğinde" yorumunda bulunan Kalın, Başkanlık Sistemi tartışmalarıyla ilgili ise 'refedandum sinyali' verdi.

Kalın, "Bu tartışma milletten bağımsız elbette düşünülemez. Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir" dedi.

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ GÖRÜŞTÜ MÜ?

Kalın, 1 Kasım'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüştüğü yönündeki iddiaları da yalanladı. 

Kalın, özetle şöyle konuştu:

''Bu seçimde cumhurbaşkanlığı makamına yönelik suçlamalarında da bir cevabı verilmiş oldu. Cumhurbaşkanının şahsının artık bu tür saldırıların dışında bırakılması gerekir. 1 Kasım sonuçlarıyla teröre sırtını dayayanların hesaplarının boşa çıktığı bir kez daha görülmüştür.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye terörün her türüyle kararlılıkla mücadeleye devam edecektir.

SURİYELİ MÜLTECİLER

Maalesef Aylan Kurdi'ler ölmeye devam diyor. Suriyeli mültecileri ülkemizde ağırlamaya devam edeceğiz. Türkiye-AB ilişkilerimizdeki ivme umut vericidir. AB ile külfet paylaşımı yapılmasını temenni ediyoruz. Krizin kökeninde Suriye'deki iç savaş bulunuyor. 

SURİYE KRİZİ

Beşşar Esad, Suriye'yi geleceğe taşıyan lider özelliğini kaybetti.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASINA REFERANDUM SİNYALİ

Temel konu sistemin en etkin hale getirilmesidir. Erdoğan'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok Erdoğan tarihe geçmiş bir liderdir. Bu konu milletimize tekrar sorulmak suretiyle karara varılacaktır. Bu tartışma önümüzdeki aylarda yıllarda ivme kazanarak yine devam edecektir. Bu tartışma milletten ayrı düşünülemez referandumsa referanduma gidilir. Milletimizle danışılarak görüşülerek neticelendirilecek bir konudur.

BAHÇELİ, SEÇİMDEN ÖNCE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Böyle bir görüşme söz konusu değil. Fakat şunun altını çizeyim, Sayın Cumhurbaşkanımıza husumet besleyerek, düşmanlık yaparak, saldırarak, hakkında birtakım senaryolar yazarak, yalan yanlış haberler yaparak siyaset yaptığını zannedenler, popülarite kazanacağını zannedenler, gündeme geleceğini zannedenler 1 Kasım seçim sonuçlarını doğru okusunlar. 1 Kasım seçim sonuçları aynı zamanda bütün bu anlamsız, temelsiz, yersiz, hepimizi yoran tartışmalara da spekülasyonlara da verilmiş bir cevaptır. Artık bunları bir kenara bırakmak gerekir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Başkanlık Sistemi açıklaması

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI VATANDAŞA AÇILIYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni vatandaşların ziyaretine açmak için gerekli çalışmaları büyük oranda tamamladıklarını da belirterek, "Önümüzdeki günlerde haftanın belli günlerinde belli bir başvuru kabul sistemi içerisinde vatandaşlarımızınKülliye'yi ziyaret etmesi mümkün olacaktır" dedi.

''MEHMET ŞEVKET EYGİ KÜTÜPHANESİNİ HİBE ETTİ''

Kalın ayrıca, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi vatandaşın evi olarak faaliyete devam edecek. Değerli yazar Mehmet Şevket Eygi kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hibe etmeyi kabul ettiler" dedi.