BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.441,88
HABER /  GÜNCEL

'Cumhurbaşkanı makamına saygı gösterilmeli'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 16 yaşındaki bir lise öğrencisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını yorumladı. Davutoğlu, "Bu, hukuki bir konu" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A.'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ile ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı. Davutoğlu, "Kim olursa olsun, cumhurbaşkanının makamına saygı göstermesi gerekir. Bu konu, hukuki bir konu" dedi.

Ankara'da katıldığı bir törende gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Davutoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu konuyla ilgili burada soru sormayın. Gençlerin hepsine sahip çıkarız. Merak etmeyin."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları'nın dün Konya'da düzenlediği Kubilay'ı anma töreninde basın açıklaması yapan M.E.A. tutuklanmıştı.

M.E.A., hakkında dava açılırsa Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesine göre 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Doğan Haber Ajansı (DHA) M.E.A.'nın Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesinde, "Benim herhangi bir partinin gençlik kollarına üyeliğim bulunmamaktadır...Hakaret etme kastım yoktur" dediğini aktardı.

Konuşması kameraya kaydedildi

M.E.A.'nın dünkü açıklaması Konya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi polislerince kamerayla kaydedildi.

Kaydı inceleyen Cumhuriyet Başsavcılığı, M.E.A. hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Önce M.E.A hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ev adresinde bulunmayan lise öğrencisi okulunda gözaltına alındı.

M.E.A. daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ardından da kaçma şüphesi nedeniyle tutuklandı.