BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı Bozdağ: Hanefi Avcı kararı manidar

Yargıtay'ın, eski emniyet müdürü hakkında verilen "örgüt üyeliği" kararını onaması hakkında konuşan Bekir Bozdağ, kararın Yargıtay'da daire değişimlerinden hemen önce verildiğine dikkat çekti.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın "Devrimci Karargâh Örgütü" Davası'nda aldığı cezanın Yargıtay tarafından onanmasını manidar bulduğunu söyledi.

Ankara'da ziyaret ettiği bir fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ kararın Yargıtay'da kısa süre sonra gerçekleşecek olan daire değişimlerinin hemen öncesinde açıklanmasına dikkat çekti.

Bozdağ "Bir yasal sürecin arifesinde kararın verilmiş olmasını, herkes gibi ben de bir ünlem işaretiyle karşılıyorum" dedi.

Adalet Bakanı, benzer yorumların gazetelerde de yer aldığını söyleyerek "Dileğimiz, arzumuz Yargıtay'ın bu tür yorumlara hak verecek veya bu tür yanlış anlaşılmalara yol açacak tartışmaların içerisinde hiçbir zaman olmamasıdır...Ancak tabii ben de manidar buluyorum" diye konuştu.

Avcı da kararla ilgili açıklamasında, "Yargıtay'da daireler değişecekken acele karar verildi ve paralel yapının uzantısı beni cezalandırdı" demişti.

5 yıl 17 ay 15 gün hapis

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, "Devrimci Karargâh Örgütü" Davası'nda eski emniyet müdürü Avcı'ya verilen 5 yıl 17 ay 15 gün

Kararın gerekçesinde, "Devrimci Karargâh Örgütü'nün, anayasal düzeni değiştirmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulmuş terör örgütü niteliğinde olduğunun anlaşıldığı, bu nedenle, Devrimci Karargâh adlı örgütün silahlı terör örgütü olduğu yönündeki mahkeme kabulünde bir isabetsizlik bulunmadığı" belirtilmişti.

Avcı'ya, yazdığı ve kamuoyunda büyük tartışma yaratan "Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitabında, "Terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile kitabı nedeniyle "yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçunu işlediği gerekçesiyle verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ise bozulmuştu.