BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül 7 ton buğday aldı

Abdullah Gül, Tekirdağ'da Ticaret Borsası'nın açılışına katıldı, ilk ürün alımını gerçekleştirdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ Ticaret Borsası'nda "2014 Sezonu İlk Ürün Satış Töreni"nde ilk ürün alımını, tonu 900 liradan 7 ton Golia cinsi buğday satın alarak gerçekleştirdi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, il ziyaretleri kapsamında Tekirdağ'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret etti. Gül, daha sonra Tekirdağ Ticaret Borsası'nda "2014 Sezonu İlk Ürün Satış Töreni"ne katıldı.
 
Açık artırma usulü yapılan satışta, Tekirdağ Zafer Mahallesi'nden gelen Golia cinsi buğday örnekleri, Cumhurbaşkanı Gül ile beraberindekilere sunuldu. Açık artırmaya katılan Gül, tonuna 900 lira vererek, 7 ton buğdayı satın aldı. Böylece sezonun ilk ürün satışı gerçekleşmiş oldu.
 
Gül, daha sonra buğdayın üreticisi Ali Arabacı'ya ilk mahsul ödülü olarak reşat altını hediye etti. Yaptığı kısa konuşmada "Hayırlı olsun" dileğinde bulunan Gül, "Hepiniz emeğinizin, gayretinizin, hepsinin karşılığını inşallah en güzel şekilde alın. Tekrar hayırlı olsun, kendinize, ailenize, bütün alanlar da satanlar da helal bir şekilde kazanç sağlasın" dedi.
 
TARİHTE İLK KEZ OLUYOR
  
Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı da Cumhurbaşkanı Gül'e hitap ederken, "88 yaşında bir borsadasınız. Tarihinde ilk defa bir cumhurbaşkanı buraya geliyor. Bizi onurlandırdığınız, davetimizi kırmadığınız için sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Borsa kotasyonunda ayçiçeği, buğday, arpa, kanola ağırlıklı olmak üzere üzüm ve soğan alım satımı yapılan Tekirdağ Ticaret Borsası'nın, işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasında yer aldığını belirten Sarı, Tekirdağ'da depolama eksikliği hissedildiğini ve borsa olarak lisanslı depoyu hayata geçirmek istediklerini ifade etti. 
 
Sarı, üreticilere de bereketli ve bol kazançlı bir yıl diledi.