BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert müdahale mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük'te toplu açılış töreninde Cemaat'e kritik mesajlar verdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabük konuşmasında hükümetten, HDP'ye, CHP'ye ve paralel yapıya kadar tüm kesimlere önemli mesajlar gönderdi. Çözüm süreci konusunda hükümetin, İmralı'ya giden HDP heyetiyle birlikte Dolmabahçe Sarayı'nda yaptığı ortak açıklamayı eleştiren, kurulması planlanan "izleme heyetine" de karşı olduğunu söyleyen Erdoğan, bugün de paralel yapıyla mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
 
Erdoğan, paralel devlet yapılanmasıyla en büyük mücadeleyi kendisinin verdiğini ve sıkıntı görmesi halinde de müdahale yapacağını söyledi. Ankara'yı karıştıran bu açıklama, kulislerde Erdoğan'ın çözüm sürecinden sonra paralel devlet yapılanmasıyla ilgili de müdahalede bulunacağı yorumlarına neden oldu. İşte Erdoğan’ın Karabük konuşması
 
HÜKÜMETE MESAJ: ÇÖZÜM SÜRECİNİN İÇİNDEYİM...
 
Erdoğan'ın bir başka önemli mesajı ise, "çözüm sürecinin içindeyim" sözleri oldu. Erdoğan'ın bu sözleri de, "gerekirse Cumhurbaşkanı'nı daha fazla bilgilendiririz" diyen hükümete yönelik olarak kullandığı yorumları yapıldı. Erdoğan,"Çözüm Süreci’ni bu aşamaya getiren bu kardeşiniz. Ben Çözüm Süreci’nin yanındayım arkasındayım hepsinde öte içindeyim" dedi.
 
PARALEL YAPIYA MESAJ: DEMOKRASİ BAŞKA, ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞMAK BAŞKA...

Erdoğan'ın paralel yapıyla mücadele konusunda kullandığı bir başka önemli ifade ise, demokrasi konusundaki sözleri oldu. Cumhurbaşkanı, "Demokrasi başka şey ülkeyi bölmeye çalışmak başka şey" dedi. 

Erdoğan şöyle devam etti:
 
"Dosyalar açıklandıkça imamları ile beraber kaçıyorlar. Pennsylvania’daki öyle kaçtı. Siyasete sonsuza kadar saygımız var ama ihanete tahammülümüz yok. Biz bunların hizmet ettiğini sanıyor elimizden geleni desteği veriyorduk.  Demokrasi talebinin arkasındayız ama bölücülüğe rıza gösteremeyiz. Cumhurbaşkanı olarak benim konumum 78 milyon insanımızın hakkını hukukunu savunmayı gerektiriyor. Bunun için ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım kimseden de çekinmem."
 
HDP'YE MESAJ: SİLAHLARLA TEHDİT EDEREK PARLAMENTOYA GİRMEK DEMOKRASİ DEĞİL"
 
Erdoğan'ın Karabük konuşmasında bir başka mesajı ise isim vermeden HDP ve PKK'ya yönelik geldi. PKK'ya, "Elinde silah olanlar samimilerse silahlarını betona gömsünler. Ellerinde silah çözüm süreci olmaz" diyen Erdoğan, HDP'ye yönelik ise, "7 Haziran seçimlerine giderken o silahlarla halkımızı tehdit ederek parlamentoya girmek demokrasi değildir" ifadesini kullandı.
 
CHP'YE MESAJ: BEN MİLETE GİDİN DİYORUM, BUNLAR NOTERE GİDİYOR..."

Erdoğan'ın bir başka mesajı ise, yine isim vermeden, CHP'ye yönelik oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, emeklilere yönelik, dini bayramlarda verilecek yılda iki maaş ikramiye vaadini, noterden tasdik ettirmesine atıf yapan Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: "Ben proje geliştirin diyorum bunlar palavraya sarılıyorlar. Ben millete gidin diyorum bunlar notere gidiyor. Noter burada, millet. Millete gideceksin. Milletin gözünde sözünün değeri yoksa noterden belge almışsın hükmü yok. Geçen 12 yılda 7 seçim ve 2 referandumda kafalarını hep duvara vurdular. Kaç seçim sonra öğrenecekler bilmiyorum."