BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin tweeti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) temel atma törenine Ankara'dan telekonferansla katılacaklar.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temel atma törenini twitter'dan duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de temel atma törenine katılacağı enerji santrali, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi twitter hesabından konuya ilişkin bir tweet atarak #NükleerEnerjiGüçlüTürkiye etiketiyle bir mesaj paylaştı. İşte o tweet:

''Yarın, Rusya Devlet Başkanı, kıymetli dostum Vladimir Putin ile birlikte Türkiye’nin ve Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için önemli bir adım olan 20 milyar dolarlık dev yatırım Akkuyu Nükleer Santrali’nin temellerini atacağız.''

SANCAR'DAN SANTRALE DESTEK

Bu arada Akkuyu Nükleer Santrali'nin tanıtımı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kamu spotu hazırlattı. Çeşitli iletişim platformlarında yayınlanmaya başlayan kamu spotunda Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile UNESCO ödüllü Türk bilim kadını Prof. Dr. Bilge Demirköz yer aldı. Bakan Berat Albayrak da twitter'dan kamu spotuna destek veren iki bilim insanına teşekkür etti.