BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 TV, 360 TV ve Alem FM ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk olduğu canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken referandum tahmininde de bulundu. Erdoğan ayrıca CHP'li vekillerin son günlerde yapmış oldukları skandal açıklama ve eylemleri de yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'daki dev mitingin ardından 24 TV, 360 TV ve Alem FM'in ortak yayınında Murat Çiçek, Ersoy Dede ve Hikmet Genç'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Bizi dinleyen tüm halkıma şükranlarımı özellikle ifade etmek istiyorum.

Bu mitingden çok mutlu olarak ayrıldık. İletişimi halkımla orada gerçekten meydanların dilini biraz bilirim bunu da burada yakaladım. Bugüne kadar tabi bir çok büyük şehiri dolaştım ve bütün bu büyük şehirlerde de aynı heyecanı aynı coşkuyu gördük. Bu hafta içerisinde yine gideceğimiz büyük şehirler var. Mesela yarın İzmir'deyiz, İzmir'le buluşacağız.''

16 NİSAN SONRASI YATIRIMLAR VE OY ORANI TAHMİNİ

"Şu anda bir oran zikretmeyeyim. Ama açık ara diyebilirim ve bu açık ara gidiş daha da artarak devam edecek, bu onu gösteriyor. Öyle bir oran çıkmalı ki bu ülkenin hizmetinde olan tüm insanlara özgüven kazandırmalı. Öyle olursa bu ülkede terör olmaz, yatırımda sekme olmaz. Bir iş adamının yatırımcının ülkeye bakışı nedir bu ülkede terör var mı diye bakar. Yatırımlarda sıçrama dönemine ulaşalım. 16 Nisan bunu fişekleyecektir. Bu bakımdan önemsiyorum, meydanları da bu bakımdan önemsiyorum ve inşallah bunu haftaya pazar akşamı göreceğiz.''

İkili görüşmelerimizde heyetler arası görüşmelerde paylaşılan konular. Ben de kendileri ile yaptığım görüşmelerde bunu söylüyorlar. 16 Nisan'da neye evet dendiği zaman dikkat ederseniz bizim slogan başlıklarında bir de İstikrarlı bir Türkiye için evet mi diyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI İDDİALARI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk CHP'nin başkanı iken aynı zamanda Cumhurbaşkanı değil miydi?

''YÜRÜTMENİN BAŞI DA ŞU ANDA PARTİLİ'' 

Başbakan hem partinin genel başkanı aynı zaman da yürütmenin başında. Ne oluyor? Bunun tarafsızlığına halel getiriyor mu? Tarafsızlık kavramını bunlar anlayamamış. Tarafsızlık nedir hizmette adalettir. Biz şimdi köprüleri yapıyoruz sadece buradan AK Parti'liler geçsin diyor muyuz? Bütün vatandaşlarımız geçiyor.

''BİR İNSAN BUNU NASIL SÖYLEYEBİLİR'' 

Biz anlatıyoruz, Kılıçdaroğlu anlamamakta diretiyor. Biz zaten kavga olmasın diye bu birleştirmeyi yapıyoruz. Şu anda burada CUmhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğimizde çift başlılık veya çok başlılık ortadan kalkıyor. Fakat çok daha çirkin bir şey söylüyor. 50, 100 hatta daha ileri gitti bin 500 yardımcı atayabilir diyor. Bu gerçekten akıl almaz bir şey. Bir insan bunu nasıl söyleyebilir?

''YALANLA BU ÜLKEDE İKTİDAR OLAMAZSIN''  

Yalanla bu ülkeyi ve milleti kandıramazsın. Dürüst ol, dürüst ol ki desinler bu adamda bir şeyler var. Biz seni SSK Genel Müdürlüğü'nden tanırız. O hastanelerin halini özellikle rahmetli Savaş Ay'ın programından tanırız.

ERDOĞAN MEYDAN OKUDU: BUYUR GEL

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın seçim otobüsünün üzerinden vatandaşla küfür etmesini ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "evetçileri denize dökme" tehdidini değerlendiren Erdoğan, "yarın İzmir'deyiz, buyur gel" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"HALKIM BUNA GEREKEN CEVABI VERECEK"

Artık bunların sonunun geldiği alametidir. Benim de söyleyecek sözüm var da. Benim polisime sen it diyemezsin. Sanırım o trafik polisi, görevini yapıyor. Halkım buna gerekli cevabı verecek.

"YARIN İZMİR'DEYİZ BUYUR GEL"

Denize dökeceğiz derken genel başkanın adına mı söylüyorsun kim adına söylüyorsun. Ben ne dedim bunları özel bir demokrasi müzesi yapacağız, bunları güzel objeler olarak orada değerlendireceğiz dedim.Sosyal medya patlıyor. Ne diyorlar? Yenikapı fotoğraflarını paylaşarak gel buradan dök diyorlar. Yarın İzmir'deyiz buyur gel. Orada yapalım, oradayız. Siyasette affedilmeyecek sözlerdir. Eline sahip olacaksın, diline sahip olacaksın, beline sahip olacaksın. Bu nedir ahlak sahibi. Bu ağızla kalkacaksın sen orada it diyeceksin.