BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,07
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk canlı bomba saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde Sultanahmet'te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı hakkında ilk kez açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısına ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada dün Sultanahmet'te polise yönelik yapılan canlı bomba saldırısına da yer verdi.

Erdoğan, saldırıya ilişkin "Bu saldırılarla ideolojilerinizi bu ülkede egemen kılacağınızı mı zannediyosunuz" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"BURALAR GÜVENLİ BÖLGE DEĞİL MESAJI MI VERMEK İSTEDİN?" 

Dün Sultanahmet olanı gördünüz, bir kadının canlı bomba olarak yaptığı saldırıyla bir polisimiz şehit oldu. Kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Diğeri için tabi hiçbir şey demeyeceğim. Yaralı kardeşime de şifa diliyorum. Acaba bu kadın nasıl yetiştirildi, ordaki Kenan kardeşimizin ne suçu vardı. Turistin gelmemesi için mi yaptın? Buralar güvenli bölge değil mesajı mı vermek istedin? Bununla ideolojilerinizi bu ülkeye egemen kılacağını mı zannediyosunuz?



Kampüs yerine Külliye denilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu güzel külliyede gelecek nesillerimizin daha iyi yetişeceğini umuyorum. 2011'de kurulmasına rağmen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi emin adımlarla büyüyerek yoluna devam ediyor. Çubuk külliyesi diğer üniversitelerimiz için de örnek teşkil edecektir.

Üniversitelerde öğrencilerin birbirlerine taşlarla saldırdıkları dönemleri yaşadık. Hocaların darbe çağrıları yaptığı dönemlere şahit olduk. Üniversitelerde her türlü araştırmanın yapıldığı mekanlar haline dönüşmesini umut ediyoruz. Öğrencilerimizin uluslararası başarılarıyla gurur duymak istiyoruz.

Biz size inanıyoruz, sizinde kendinize güvenmenizi istiyoruz. İnşallah bilimi en üst seviyede yapma noktasında ne gerekiyorsa yapacağız.

"BU CAN BU TENDE OLDUKÇA..."

Biz böyle gençler istemiyoruz, kalemiyle emin adımlarla ilerleyen gençler istiyoruz. 2023 hedefine ulaşmak için en büyük desteği üniversitelerimizden bekliyoruz. Bilgiyi ihraç eden bir ülke konumuna gelmek istiyoruz.

Bu can bu tende oldukça bu yapıya karşı mücadelemi sürdüreceğim. Değerli hocalarım, sevgili öğrenciler bundan 12 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde ülkemizi yükselteceğimize söz verdik. Eğitimde öyle ya da böyle başarılı olmak zorundayız. Bu sözümüzde durduk. 235 bin yeni derslik yaptık, sınıflardaki sayıları 30'lu rakamlara indirdik. Hiçbir evladımız maddi imkansızlık sebebiyle eğitimden mahrum kalmasın diye burs mutlaka verdik.