BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Elazığ'daki saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi. Bugün düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili önemli tespitlerde bulunan Erdoğan PKK saldırılarının arkasında FETÖ'nün olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti.

Erdoğan bugün düzenlenen saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. PKK'nın saldırılarının arkasında FETÖ'nün olduğuna dikkat çeken Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

PKK SALDIRILARININ ARKASINDA KİM VAR?

PKK'nın saldırılarının arkasında FETÖ olduğunu almak için kahin olmaya gerek yok. Demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ ile DAİŞ arasında hiçbir fark olmadığı bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

"Elazığ gibi uzun zamandır çevresinde terör eylemleri yaşanmasına rağmen huzurun ve kardeşliğin şehri vasfını korumuş bir yere saldırılmasını ayrıca önemli görüyorum. Tek başına bu son saldırı dahi amacın sadece ve sadece kan dökmek, acı yaşatmak, ülkenin ve milletin huzuruna kastetmek olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır."

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmadı ve kalmayacak. Son zamanlarda yapılan saldırıları 15 Temmuz direnişe karşı yapıldığını düşünüyorum. Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yardım ettiği belirlenen 3 bine yakın kişiyi gözaltına almıştır.

BATI DÜNYASI BİZİ ANLAMADI

Batı dünyası bizi bu mücadele de anlamadı ve anlamayacaklar. Dürüst davranmadılar ve davranmayacaklar. Türkiye'yi iç meselelerine mahkum ederek Irak ve Suriye'de ülkemizin güvenliğini tehdit edecek durumları oldu bittiye getirenler şunu söylemek istiyorum: Biz herşeyin farkındayız. 

TÜRKİYE ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR

Sınırlamızı ötesindeki gelişmeleri de 15 Temmuz'dan bağımsız olarak izlemeye devam edeceğiz. Türkiye bir çadır devleti değildir. Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun etrafındaki yıldızlar gösteriş olsun diye konmadı. Hepsinin ayrı bir anlamı var. Bunuda anlatmasını iyi biliriz.

İSLAM DÜNYASI BİZİ ÜZÜYOR

Bu vesileyle Diyarbakır, Van ve Elazığ saldırıları başta olmak üzere verdiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. İslam Dünyası'nın kendi içerisindeki sıkıntıları çözemeyişi bizi üzüyor. Ölen de, öldüren de Müslümandır. 

15 TEMMUZ EN GÜZEL ÖRNEK

Yüreklerimiz hep birlikte çarpmadığı sürece bu acıları yaşamaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'da yaşanan birlik son asrın en güzel örneğidir. Bir millete top ve bombalara aldırış etmiyor. Bu millet mağlup ve yok edilemez. Milletimle iftihar ediyorum. Bu ümmet son dönemdeki gelişmeyi çok iyi değerlendirmelidir. İstanbul Yenikapı, 5 milyonluk toplantısıyla dünyaya bir mesaj vermiştir. Orada bir ayrışma yoktu. 

BATI'YA TEPKİ! SİZ İŞİNİZE BAKIN

Paris'te veya Brüksel'de saldırılar olduğu zaman liderler olarda. Türkiye'de seçilmiş bir iktidara darbe yapılıyor. Bize sadece dedikleri 'geçmiş olsun' oluyor. Biz onlara ancak şunu söylüyoruz: Siz işinize bakın, biz işimizi biliyoruz. 

BİZ KİMİN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ

Kimin ne olduğunu, ne düşündüğünü biliyoruz. Gönül sınırlarımızın, fiziki sınırlamızı aşması önemlidir ama yeterli değildir. Bu 5 ülkenin iki dudaklarının arasında 196 ülkeyi teslim edemeyiz. Hakkımızı arıyoruz. Dünya artık 1. Dünya Savaşı'nın şartları atında yaşamıyor. Biz, dünyadaki tüm mazlumlar adına düşüncelerimiz gündeme getiriyoruz. BM Güvenli Konseyi'nde 5 ülke arasında Müslüman olan var mı yok? Müslüman ülkelerin liderlerinin bunu zorlaması gerekir. Onların derdi sömürgecilikdir. Bu mazlumların ve mağdurların büyük bölümü Müslüman toplumdan oluşuyor. 

KENDİMİZİ SORGULAMALIYIZ

Bugün Allah'ın rahmetine nail olamıyorsak, kardeşliğimizi ne derece yerine getirdiğimiz konusunda kendimizi sorgulamalıyız. Bizim medeniyetimiz merhamet, şefkat, sevgi ve adalet medeniyetidir. Müslüman olarak ne zaman bu değerlerimizi kaybettik, o zaman birliğimizi de kaybetmiş olduk.

İSLAM VAHŞET DİNİ DEĞİL

Kendimiz olmaktan çıkarsak, başkalarının oyuncuları haline dönüşmemiz kaçınılmazdır. Müslümanlar olarak bizim tek ihtiyacımız Kur'an-ı Kerim ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in gösterdiği yoldan yürümektir. İslam bir defa vahşet dini değil, terör dini asla değildir.

KİMSE BARIŞ DİNİ İSLAM'A TERÖRÜ YAKIŞTIRAMAZ

Barış dini olan İslam'a kimse terörü yakıştıramaz. Buna kimsenin hakkı yoktur. Terörü bu dine yakıştıranlar dünyasaki bütün Müslümanlara haksızlık yapmaktadırlar. 

DÖNEN DOLAPLARIN ARKASINDA KİMİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Biz, Suriye'ye mühimmat atmayın bunlar terör örgütlerine geçer dediğimiz zaman bize inanmadılar. Daha sonra biz video görüntüleriyle bunu bütün dünyaya kanıtladık. Dönen dolapların arkasında kimlerin olduğunu biz biliyoruz. İslam Dünyası, silah tüccarlarının merkezi haline geldi. Güneş nasıl balçıkla sıvanmazsa, ne yaparlarsa yapsınlar medeniyetimizin ışığını söndüremeyecekler.