BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valiliğinin verdiği akşam yemeğinde konuştu. Erdoğan bir kez daha döviz kurunda yapılan oyunlara dikkat çekti, sanayicilere seslendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanayicilere seslendi bankalar aracılığıyla döviz alma yoluna gitmeyin uyarısında bulundu. Erdoğan, aksi halde milleti ayakta tutmak için B ve C planlarını devreye sokacaklarını söyledi.

3 günlük Doğu Karadeniz gezisinin son gününde Ankara’ya hareketi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

“Birileri cüsselerine güvenerek ülkemize diz çöktürmeye çalışıyor. Kur silahı üzerinden ekonomimizi sarsabileceklerini zannediyorlar. Ekonomik yaptırımlarla bizi sindirebileceklerine inanıyorlar. Her gün bir yenisini eklendikleri küstah açıklamalarla bize had bildireceklerini düşünüyorlar.

"BİZE EMİR VERMEYE TEŞEBBÜS EDİYORLAR"

Yargılaması devam eden bir şahıs üzerinden hukuk sistemimize müdahale etmeye yelteniyorlar. Milli onurumuzu, devletler arası teamülleri, Dünya Ticaret Örgütü’nün ortaya koyduğu şartnameleri, uluslararası hukuku ve diplomatik kuralları tamamen hiçe sayarak 10 bin kilometre öteden bize emir vermeye teşebbüs ediyorlar. Ekonomik tetikçilerini kullanarak iplerini ellerinde tuttukları kredi derece kuruluşlarını üzerimize saldırtıyorlar. Saldırdılar ne oldu. Hiç” 

SANAYİCİLERE DÖVİZ UYARISI

Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. ‘Battık, bittik işi sağlama alalım’ gibi yollara lütfen tevessül etmeyin. Eğer böyle bir yola tevessül ederseniz yanlış yaparsınız. Bilesiniz ki bu milleti diri tutmak, ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değildir. Sanayicinin de görevidir, tüccarında görevidir. Aksi takdirde bizde başta şahsım B planını, C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilin isterim.

“MALLARINI SATMIYORLAR, NE DEMEK”

Bazı haberler alıyorum. Mallarını satmıyorlar, ne demek. Ne demek mallarını satmıyorsun. Satacaksın arkadaş. Depolarda istiflemek ne demek o, satacaksın. Satmadın onun da bedelini ödemek durumunda kalırsın. Çünkü ben bunu ‘İhanet-i Vataniye’ olarak görüyorum. Sen bunları ne için ürettin satmak için ürettin. Eee şimdi ne yapıyorsun. Sende mi birilerini hizmet etmenin gayreti içindesin. Bize milli lazım milli, yerli lazım yerli. Eğer milli değilsen yerli değilsen bunun bedelini ödersin.

"BİZE DURMAK YOK!"

Başta Pensilvanya’daki melun olmak üzere 15 Temmuz darbe girişiminde o faillerin peşine nereye kaçarlarsa kaçsınlar kimin arkasına saklanırlarsa saklansınlar onları bırakmayacağız. 251 şehidimizin kanını yerde bırakamayız. 2193 gazimizin kanının yerde bırakamayız. Bu alçaklardan işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek soracağız. Son FETÖ’cü terörist adalete teslim edilene, son PKK’lı alçakta etkisiz hale getirilene dek bize durmak yok. İşte bugün yine bir tanesi kırmızı bültenle aranan terörist olmak üzere 14 tanesini bugün etkisiz hale getirdik.