BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li muhalifler toplandı: Tüzük kurultayı kararı!

CHP'de muhalifler, partiyi tüzük kurultayına götürüp götürmemeye karar vermek için Ankara'da toplandı. CHP'li Gaye Usluer, "Dilekçelerden henüz yanıt alamadığımız için 630 imza bir şekilde 600'ün altına düşürüldü" dedi.

Abone ol

CHP'de muhalifler partiyi tüzük kurultayına götürüp götürmemeye karar vermek için Ankara'da toplandı. Olağanüstü kurultayın gerçekleşmesi için toplanan ve daha sonra sayısı azaldığı iddia edilen imzalar için bir araya gelen CHP’li muhaliflerden Gaye Usluer, gazetecilerin sorusu üzerine, “630 delegeyi temsilen her ilden en az bir kişi kaydıyla yaklaşık 400 kişi bir araya geldik. 24 Haziran seçimleri sonrasında partimizin henüz yapamadığı siyasal değerlendirme içeride yapılmakta. Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerimiz bu siyasal değerlendirmeyi yapıyor” ifadelerini kullandı.

Ankara'da CHP'li muhalifler tarafından yapılan toplantıya ilişkin basın mensuplarına konuşan Gaye Usluer, "630 delegemiz imzalarının arkasındalar. Bu toplantının ana noktası, delegelerimizin 630 imzanın yerine getirilmesini istemeleri" dedi.

"DEKLARASYON YAYINLAYACAĞIZ"

Usluer, "Peki bundan sonra ne olacak? Farklı seçenekler tartışılmakla bilikte ana taleplerimiz 630 imzanın yerine getirilmesi, olağanüstü seçimli kurultayın yapılması. Bunun dışında farklı seçeneklerimiz var, içeride tartışılıyor. Seçenekler üzerinde belki de oylama yapmak durumunda kalacağız. Bir deklarasyon hazırlayacağız ve hafta içinde kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

"NOTER TASDİKLİ BELGE İSTİYORUZ"

"İçerde 630 delegenin bulunduğuna dair imza aldınız mı, bu çoğunluğa sahip misiniz?" sorusu üzerine Usluer, "630 noter tasdikli belge toplanmıştır. İmzaların geri çekilmesine ilişkin Genel Merkez tarafından kamuoyuyla paylaşılan rakamlar üzerine bir dilekçe vedik. Hala bir yanıt almış değiliz. Gerçekte imzasını çeken 31 kişi midir, daha az ya da çok mudur? Elimizde belgeye dayalı bir şey yok. Biz onlara noter tasdikli belge verdiğimize göre imzaların geri çekilmesine ilişkin noter tasdikli belge istiyoruz" yanıtını verdi.

"UYARI DİKKATE ALINMAZSA ONA GÖRE TAVIR SERGİLERİZ"

Ankara'daki toplantıda bulunan, İstanbul'da muhaliflerin imza toplama sürecinde başı çeken CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Tüzük Kurultayına gidilip gidilmeyeceği ile ilgili daha karar alınmadığını belirterek, "Şu anda konuşma yapacak 15 arkadaşımız daha var. Ama genel eğilim, bir tüzük kurultayının yapılmasına burada kimse karşı çıkmıyor. Fakat daha yüksek bir irade ile 'partide kaos yaratan insanlar gibi' bir ortamın oluşmaması için, Genel Merkezi önce bir uyarı yapılması, bu uyarıyı dikkate alınmazsa ona göre bir tavır sergilenmesi eğilimi daha fazla" dedi.

TEKRAR İMZA TOPLAMA SÜRECİ BAŞLAYACAK MI?

"Tekrar imza toplama süreci başlayacak mı?" sorusuna Gülsever, "Buna bir, bir buçuk saat sonra cevap verebilirim. Çünkü 15 kişinin konuşması bittikten sonra bir sonuç bildirgesi hazırlanacak. Bu sonuç bildirgesinden sonra her şey daha da netleşecek" cevabını verdi.