BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye sandalye eleştirisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de Ak Parti İl Danışma Meclisi'nde konuştu. Erdoğan, ''Tarihi Soçi Zirvesi'nde CHP'yi ilgilendiren tek şey kaza ile düşen sandalye oldu. Ana muhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi.'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de Ak Parti İl Danışma Meclisi'nde konuştu.

''ÇOK KRİTİK KARARLAR ALDIK''

Soçi'deki konuları ele alan Erdoğan, "(Soçi'deki üçlü zirve) Üç lider olarak, Suriye'deki insani dramı sonlandırmaya yönelik gerçekten çok kritik kararlar aldık. İnşallah yakında bu kararların olumlu yansımalarını sahada daha belirgin şekilde görmeye başlayacağız. Tabii belki 15 günde bir, ayda bir de bizim bu bir araya gelişimiz devam edecek."

SOÇİ'DE NELER OLMUŞTU ?
Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla gerçekleşen Soçi'de düzenlenen basın toplantısında sandalye devrilmişti. Rusya lideri Putin yerinden kalkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gelip elini sıkmıştı. Erdoğan ayağı kalkarken sandalyesini geriye çekmek isteyen Putin, yanlışlıkla sandalyeyi devirmişti. Üç lider basın toplantısını terk ederken görevliler sahneye gelerek sandalyeyi kaldırmıştı.

"CHP'Yİ İLGİLENDİREN TEK ŞEY KAZAYLA DEVRİLEN SANDALYE OLDU"

Soçi'de düşen sandalye sonrası CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Tüm dünya Soçi'deki toplantıda umut, istikrar, barış ve bir gelecek gördü. Suriyeli kardeşlerimiz Soçi'deki toplantıda yıllar sonra vatanlarına geri dönme ihtimalini gördü. Peki bizim ana muhalefet ne gördü? Sandalye gördü, sandalye. Tarihi Soçi zirvesinde CHP'yi ilgilendiren tek şey kazayla devrilen bir sandalye oldu. Göz nereye bakarsa gönül oraya bakar. Gönül nereye akarsa ayak oraya koşar." dedi.

İşte Putin'in Soçi'de Erdoğan'ın sandalyesini düşürdüğü anlar...

''ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ''

"Son NATO skandalında olduğu gibi Türkiye'nin hak ve hukukunu koruma noktasındaki kararlılığı, artık birilerini kendilerine çeki düzen vermek zorunda bırakıyor." diyen Cumhurbaşkanı, ''Ne şahsımıza ne Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'e ne ordumuza ne de bu ülkenin başka herhangi bir değerine dil uzatılmasına asla müsaade etmeyiz. Hele hele bu aziz milletin onuruyla oynanmasına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

''YARIN CEVAP VERECEĞİM''

Erdoğan, "Daha öncede benzer havalar attı yetmedi, iddialara girdi, hatta 2011 seçimlerinde yüzde 40 oy almazsam istifa ederim dedi, unuttu. Onun için medya buna Çarkçı Kemal diyor. Sevgili Kemal işte Balıkesir burada hadi bakalım gelde al, işte meydan hodri meydan. Balıkesir'den bu çarkçı ana muhalefete hak ettiği dersi verecek güçlü bir netice bekliyorum. Bu kifayetsiz şahsın iftiralarına yarın İstanbul'dan cevap vereceğim için şimdi girmiyorum." dedi.

"MİLLETİMİZE YAKIŞMAYAN TABLOYU 15 YILDA DEĞİŞTİRDİK"

Erdoğan, "Bu ülkenin her bir şehrine hizmet götürmek için ter döktük. Bu süre içinde 81 vilayetimizin tamamını birçok yatırım ve eserlerle donattık. Sağlıkta birçok gelişmiş ülkede dahi olmayan hizmet sunuyoruz. Yabancı hastalar şifalarını Türkiye'deki hastanelerde arıyor. Eskiden tam aksineydi. Bir dönem ülkemiz ithal silahların, ithal fikirlerin cenneti olmuştu. Bu ülke sadece devlete borç vererek palazlanan faiz lobisinin oyuncağı haline gelmişti. Biz ülkemize, aziz milletimize yakışmayan tabloyu 15 yılda değiştirdik.'' dedi.

"ÖNÜMÜZÜ AÇACAK BİR MUHALEFET OLMAYINCA İŞ BAŞA DÜŞÜYOR"

Ana muhalefetin işini doğru bir şekilde yapmadığının altını çizen Erdoğan, ''Ortada eksiğimizi söyleyecek, doğrularımızı takdir edecek, önümüzü açacak bir ana muhalefet olmayınca yine iş başa düşüyor. İstişare toplantılarımızda, milletimizle yaptığımız görüşmelerde her fırsatta kendimizi sigaya çekiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ DAVA PARTİSİDİR"

Erdoğan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü, ''AK Parti, kişisel hesapların partisi değildir. AK Parti iç çatışmalarla enerjisini tükten bir parti değildir. AK Parti dava partisidir. Bizim kavgamız birbirimizle değil, vesayet odaklarıyladır, terör örgütleriyledir, faiz lobileriyledir.'' dedi.

''KANDİL'E KADAR GİDERİZ''

''Bir gece ansızın geldik, bundan sonra da geliriz.'' diyen Erdoğan, ''Kandil'e kadar gideriz. Kimse bizi buna mecbur etmesin.'' şeklinde konuştu.