BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKDİL sınav sonuçları yokdil sorgu ekranı 5 Kasım sonuçlar

YÖKDİL sınav sonuçları son dakika açıklandı. yokdil sinav sonuclarini bekleyen adaylar son dakika YÖKDİL sınav sonuçlarını öğrendi. 5 Kasım 2017 Pazar günü YÖKDİL sınav sonuçları sorgu ekranı sinavbasvuruanadolu.edu.tr internethaber'de.

Abone ol

Binlerce adayın girdiği YÖKDİL sınav sonuçları son dakika açıklandı. Bu yıl ilk kez Anadolu Üniversitesi'nin yaptığı sınav sonuçları sinavbasvuruanadolu.edu.tr adresinden öğrenildi. 

Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle bu yıl ilk kez uygulanan YÖKDİL sınavlarının üçüncüsü 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Mevcut Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça yeterliliğini belirlemeye yönelik olan YÖKDİL’de sınav stresini geride bırakan adaylar şimdi büyük bir merakla sınav sonuçlarını bekliyor. YÖKDİL sınav sonuçları son dakika açıklandı.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.