BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ve ABD'yi topa tuttu

ABD'yi de DEAŞ'la mücadele ve PKK'ya yardımları nedeniyle sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ı da "Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri beyhudedir" die uyardı.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda 20 ilin belediye başkanlarını açıklamadan önce gündemdeki konulara ilişkin sert açıklamalar yaptı. "Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri beyhudedir" diyen Erdoğan, ABD'yi de DEAŞ'la mücadele ve PKK'ya yardımları nedeniyle sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, belediye başkan adaylarını da "Kapısı açık olmayan, cep telefonu açık olmayan belediye başkanının başarılı olması mümkün değil" diye uyardı.

İşte Erdoğan'ın grup konuşmasından satır başları...

Şehitlere rahmet diledi
İstanbul Sancaktepe'de dün düşen helikopterimizde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Yaralı askerimize Rabbimden şifa niyaz ediyorum. Allah askerimizi her türlü beladan muhafaza etsin. Tüm askerlerimize başarılar diliyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum.

Yunanistan'a mülteci ve Doğu Akdeniz tepkisi
Akdeniz'de hakları olmayan alanlarda hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akımı karşısında titreyenler konu rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar. Arkasına kimi Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve onunla haraket eden Güney Kıbrıs'ın pervasız davranışları, en başta kendileri için tehdit ve tehlike kaynağı haline gelmiştir.

En küçük taviz vermeyeceğiz
Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız. Ne Doğu Akdeniz'de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyeceğiz.

Rusya ve Ukrayna'ya sağduyu çağrısı
Karadeniz'in barış denizi haline gelmesini istiyoruz. Rus ve Ukraynalı dostlarımıza sorunları diyalogla çözme çağrımızı tekrarlıyoruz.

DEAŞ bahanesiyle rant peşinde koşanlar var
DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye'de çıkar ve rant peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve en ağır darbeyi vurduk. Suriye'de DEAŞ yoktur. Sadece DEAŞ görüntüsü altında bu ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan, varlıklarını sürdürmelerine izin verilen birtakım küçük çeteler vardır. 

DEAŞ taahhüdü
DEAŞ'ı Türkiye olarak birkaç ay içinde bu örgütün kalıntılarını tamamen bitirmeyi taahhüt ediyoruz.

DEAŞ'a karşı en ufak bir mücadele vermediler
İslam'ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık ama DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler ne yazık ki DEAŞ'a karşı en ufak bir mücadele dahi vermedi.

Tepkisiz kalmamız mümkün değil
PKK'nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün tek hedefi ülkemizdir. Böyle bir tehdide karşı daha fazla tepkisiz kalmamız mümkün değil.

Kandil'deki başına ödül koyanlar onlardan emir alanlarla iş tutuyor
Kandil'dekilerin başına ödül koyanlar onlardan emir alanlarla iş tutuyorlar. Allah'ın izniyle teröristleri tepeleyeceğimiz günler çok yakın.

MGK'da önemli kararlar alacağız
MGK toplantımızda bu meseleleri değerlendirip önemli kararlar alacağız. Oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Müttefik olduklarını söyleyenler ilişkilerimizi geleceğe taşımak isteyenler için bu fırsattır. Teröristlerin önünden çekildikleri takdirde yanımızda olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

Aralık ayında yeni yatırım ve istihdam seferberliği
Aralık ayı ile birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019'a güçlü bir giriş yapacağız

Seçim manifestosu önümüzdeki ay
Seçim manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. 2019 için de gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. Kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin işidir. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. CHP gibi akşam başka sabah başka yalanlarla değil.

Belediye başkan adaylarına mesaj
Kapısı açık olmayan, cep telefonu açık olmayan belediye başkanının başarılı olması mümkün değil. Bu ana muhalefet rahatsız oluyor söyleyince. İstanbul'a belediye başkanı olduğumda muslukları akmayan İstanbul'u CHP'den almıştım. Gazetelerin maske dağıttığı İstanbul'u CHP'den almıştım. Neden rahatsız oluyorsun, bunları konuşmayacak mıyız? Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaşlar varsa kusura bakmasından onlarla yürümeyiz. Bu işleri yapamayan belediye başkanı koltuğun işgalcisidir.