BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı! Sokağa çıkma kısıtlaması geri döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan vakaların ardından yeni tedbirlerin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan yeni tedbir kararlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasak ve kısıtlamaları "Hep birlikte fedakarlık yaparak inşallah bu salgın musibetinin üstesinden gelerek sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geleceğe bakacağız" diyerek duyurdu. 

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları için sokağa çıkma yasağı yeniden devreye alındı. Ancak bu kez yasak biraz farklı olacak. Cumartesi ve pazar günü saat 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkmak serbest olacak. Yasak akşam saat 20.00'dan sonra başlayacak. 

Yasak listesinde AVM'ler, restorantlar, kafeler, berber ve kuaförler de bulunuyor. Maçlar için seyircisiz oynanmaya devam ederken, sigara içme yasağı da aynen sürecek. Çalışmayan 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildi. 

YENİ YASAKLAR VE TEDBİRLER ŞÖYLE:

*Hafta sonları saat 10.00- 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

* Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

* 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağı 20 yaş altına da uygulanacak.

* AVM’ler, marketler, restoranlar, berber ve kuaförler saat 10.00 ila 20.00 arasında açık olacak. Restoran ve kafelerde sadece paket servis hizmeti verilecek.

*Sinemalar yıl sonuna kadar kapatılacak. 

* Tüm spor müsabakaları seyircisiz olarak oynanmaya devam edilecek, halı sahaların faaliyetlerine ise ara verilecek.

*Şehirlerin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek.

*Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek.

*Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alacaktır.