BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,06
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'da görüşecek.

Abone ol

RUSYA Moskova'daki temaslarına başlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St.Petersburg'a gideceğini açıkladı.

Rusya ile Türkiye arasındaki charter seferlerinin yeniden başlaması amacıyla Moskova'ya güvenlik önlemleriyle ilgili bir rapor sunduklarını aktaran Şimşek, "Bildiğim kadarıyla, charter seferlerinin başlaması amacıyla Türkiye gerekli önlemleri aldı ve bu önlemler, Moskova'ya iletildi" dedi.

"BUZLAR KADEMELİ OLARAK ERİTİLMELİ"

Rusya'nın Türkiye ile yapıcı müzakerelere hazır olduğunu ifade eden Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ise Türkiye ile Rusya'nın ekonomik ve ticari ilişkilerdeki buzları kademeli olarak eritmesi gerektiğini söyledi. Dvorkoviç ayrıca, Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlamasıyla birlikte turizm alanı da dahil olmak üzere işbirliğinde güvenlik koşullarının sağlanması koşuluyla iyi bir perspektif gördüklerini belirtti.

UÇAK KRİZİNDEN SONRA İLK GÖRÜŞME

24 Kasım 2015'te bir Rus jetinin Türkiye tarafından Suriye sınırına düşürülmesinin ardından ilk görüşme 1 Temmuz'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasında gerçekleşmişti.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ağustos ayı içinde biraraya gelebileceğini belirtmişti. Erdoğan-Putin görüşmesinin net tarihi belli oldu. Liderler 9 Ağustos'ta bir araya gelecek.