BIST 9.563
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.486,36
HABER /  EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan Bitcoin uyarısı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Bitcoin'le ilgili uyarıda bulunarak "Regülasyonlar ortaya çıkana kadar tasarruf aracı olarak kullanılmamalı" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ertem, son aylarda büyük bir eğilimin olduğu sanal para birimi Bitcoinle ilgili yatırımcıları uyardı.

Bitcoin'le ilgili değerlendirme yapan Ertem, "Spekülasyon var burada. Bu bir saadet zinciri olabilir mi? Olamaz ama bir spekütalitf araç olabilir. Burada regülasyonlar ortaya çıkana kadar tasarruf aracı olarak kullanmayalım. Dolar ve euro karşısında bir alternatif sisteme gidebilir mi regülasyonlar sonrasında olabilir" dedi. 

"KUR TAHMİNİ YAPMAK YANLIŞ"

Kuruluşların kur tahminleriyle ilgili konuşan Ertem şunları söyledi. "Dalgalı kur rejimi uygulayan bir ülkede, sermaye giriş çıkışlarının serbest olduğu bir ülkede dolar tahmini yapanların uzmanlığından şüphe etmek gerekiyor. Bunların hiçbiri de tutmaz. Milyarlarca işlemin bir araya geldiği bir sistemden bahsediyoruz. Burada kur tahmini yapmak kadar yanlış bir şey yoktur."