BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cuma namazında bıçaklı dehşet

Fatih Camii'nde cuma hutbesi sırasında olaylar çıktı. Asker olduğunu söyleyen bir kişi mimbere çıkmaya kalktı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Fatih Cami’nde Cuma namazı öncesinde olay çıktı. Cuma hutbesi okunduğu sırada minbere gelen, yüksek sesle bağıran ve bıçak çeken bir kişiye cemaat müdahale etti.

BEN ASKERİM DİYE BAĞIRIP BIÇAK ÇEKTİ

İmamın Cuma hutbesini okuduğu sırada minberin önüne gelen bir kişi “Ben askerim. Ümmeti Muhammed bana sahip çıksın. Söyleyeceğimi söyleyeyim giderim” diye bağırdı.

Bu sırada cemaat şahsa tepki gösterip üzerine yürüdü. Hutbesini bitiren imam cemaati sakin olmaya davet ederken “Muhterem cemaatimiz güvenlik güçlerimiz halleder. Allah rızası için ön tarafı boşaltın ki namazımızı kılalım” dedi.

TELEVİZYONDA CANLI YAYINLANDI

Güvenlik görevlilerin müdahalesiyle şahıs dışarı çıkartılırken namaza devam edildi. Olay Cuma namazını canlı yayınlayan TV Net kanalı ekranlarına saniye saniye yansıdı.

VALİLİKTEN "MECZUP" AÇIKLAMASI

Valilikten olayla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Bugün Fatih Camiinde Cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak ben askerim diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami Okuyucu isimli bir kişi olduğu Emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır."

NAMAZ SONRASI EYLEM

Özgür-Der üyesi bir grup, Fatih Camii'nde Cuma namazı çıkışı Mısır ve Suriye'deki olaylarda hayatını kaybedenler için eylem yaptı.

Yaklaşık 500 kişi, Cuma namazının ardından Suriye ve Mısır’daki olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra grup adına Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, basın açıklaması yaptı. Mısır ve Suriye halkını her zaman destekleyeceklerini söyleyen Kaya, Esad rejimini ve Mısır’daki darbeyi destekleyen ülkelere tepki gösterdi. Basın açıklamasının ardından tekbir getiren kalabalık, “Mısır halkı yalnız değildir", “İslami hareket engellenemez", “Katil Rusya, Suriye’den defol" diye sloganlar atarak dağıldı.