BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkkan'ın önerisi reddedildi!

MHP'li Türkkan'ın ABD Büyükelçisinin Güneydoğu'da yaptığı ziyaretlerini sorduğu soru önergesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından reddedildi.

Abone ol

İNTERNETHABER- MHP'li Türkkan'ın ABD Büyükelçisinin Güneydoğu'da yaptığı ziyaretlerini sorduğu soru önergesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından reddedildi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Güneydoğu ziyaretlerinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Soru önergesinde;
"ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, günlerdir Güneydoğu'yu gezmekte ve burada Türkiye'nin bir valisi gibi karşılanmakta ve ağırlanmaktadır." diyen Türkkan, böylesine hassas bir süreçte yabancı bir ülkenin görevlisinin Güneydoğu'da ne yaptığı düşündürücüdür ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na ABD Büyükelçisi'nin Türkiye'nin bir valisi gibi ağırlanmasının gerekçeleri nelerdir diye soran Türkkan, Güneydoğu'yu ABD Büyükelçisi yerine başka bir ülkenin Büyükelçisi ziyaret ederse aynı muamele uygulanacak mı sorusuna da yanıt vermesini istedi. Ancak bu soru nedeniyle Türkkan'ın önergesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla yanıtlanmadan geri gönderildi.
Lütfü Türkkan bu duruma, "bu sorunun yanıtını istemek bir muhalefet partisi milletvekilinin en doğal hakkı değil mi? Böyle bir soru önergesini geri göndermek muhalefetin denetleme hakkını engellemek anlamına gelmez mi?" şeklinde tepk gösterdi.