BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Çözüm süreciyle HDP'nin PR'ı yapılıyor'

Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Çözüm süreciyle HDP'nin siyasi propagandası yapılıyor" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili çıkışlarının ardından Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner de "Çözüm süreci HDP'ye siyasi PR yapılacak bir süreç değildir. Çözüm süreciyle HDP'nin propagandasını yapamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme Heyeti ve Dolmabahçe mutabakı ile ilgili şaşırtan çıkışların Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner destek verdi.

Katıldığı bir televizyon programında çözüm süreciyle HDP'nin siyasi olarak güçlendiğini anlatan Metiner, "Çözüm süreci HDP'ye siyasi PR yapılacak bir süreç değildir. Çözüm süreci Selahattin Demirtaş denen o kendini bilmez adamın PR çalışması değildir" dedi.

HDP'Yİ SİYASETEN GÜÇLENDİRİP

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Metiner, Çözüm süreci çalışmalarıyla HDP'nin siyaseten güçlendiğini belirterek, "Kendi elimizle HDP'yi siyaseten güçlendirip, 3 ay sonra siyaseten nasıl yenebileceğimizin hesaplarını yapamayız. Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarılarını iyi anlamalıyız. Çözüm süreciyle HDP'nin siyasi propagandasını yapamayız. Silahlarını bırakıp gelecekler, çözüm sürecinin amacı budur" dedi.

ALTINDA KALIRLAR

Kürtlerin HDP'nin insafına terkedemeyeceklerini de belirten Metiner, "Kandilin şımarıklıklarına, HDP'nin siyaseten güçlendirilmesine izin veremeyiz. Aksi takdirde siyaseten kaybeden taraf oluruz, bunun müsebbibi kimse onlar bunun altında kalır" uyarısında bulundu.