BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çorum'da toplu ulaşıma zam geldi

Çorum Belediyesi Tarife Komisyonu'nun aldığı kararla şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapıldı.

Abone ol

Tarife komisyonu görüşmelerinde oy çokluğuyla şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapılması kararlaştırıldı. Buna göre 60 kuruş olan öğrenci bileti 75 kuruş, 90 kuruş olan tam bilet 1 TL 05 kuruş, 1 TL 25 kuruş olan jeton ise 1 TL 35 kuruş oldu. Zamlı tarife 15 Şubat 2010 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, otobüs biletlerine en son 26 ay önce zam yapıldığını kaydederek, çevre illeri emsal alarak fiyatlandırma yaptıklarını söyledi. Çorum'da ulaşım hizmetini sunan Ulaşım A.Ş.'nin araçları tamamını yenilediğini ifade eden Külcü, bu nedenle yeni bir yükün altına girildiğini belirterek, "Yaptığımız hesaplamaya göre bir otobüs yaz-kış her ay 11-12 bin TL tutarında hasılat elde ediyor. Bu hasılatın 5 bin TL'si yenilenen araçlar için bankaya ödeniyor. Geri kalan 5 bin TL ise yakıt giderlerine kullanılıyor. Araç sahiplerine ise bin, bin 500 TL gibi bir para kalıyor. Bunun da şoföre, kasko giderlerine ve trafik sigortasına gittiğini hesap edersek, bizim otobüslerimizin amme hizmeti verdiğini görüyoruz. Belediye olarak iki şeyi dengede götürmek zorundayız. Birincisi hizmetin kaliteli bir şekilde yürütülmesidir. İkincisi ise o hizmetleri belediye adına halka sunan kurumların yaşatılmasıdır" dedi.

Külcü, kendilerine tam biletin 1 TL 25 kuruş, indirimli biletin ise 85 kuruş olması yönünde teklif geldiğini fakat bu miktarın kabul görmediğini belirterek, tam biletin 1 TL 5 kuruş, indirimli biletin ise 75 kuruş olması yönünde karar verdiklerini sözlerine ekledi.