BIST 10.265
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de yağmur hayatı felç etti

İzmir'de, aralıksız süren yağış nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Abone ol

Kent genelinde yaşamı olumsuz etkileyen yağmur nedeniyle, Konak, Bornova ve Karşıyaka ilçelerindeki yollarda hem yayalar hem de araçlardaki vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı.

Alsancak'tan Çınarlı'ya giden yolda da su birikintileri nedeniyle bazı araçlar arızalanarak yolda kaldı ve trafiğin akışını da olumsuz etkiledi. Trafik polisi, Şehitler Caddesi'nden Çınarlı'ya çıkan yolda su seviyesinin aşırı yükselmesi nedeniyle yüksek olmayan araçların yola girişini engelledi.

Cadde üzerindeki Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi binasının bahçesi de su altında kaldı.

ARAÇLARINDA MAHSUR KALDILAR
Alsancak 1521 Sokak'ta yüksekliği 50 santimetreye ulaşan su birikintisi nedeniyle bir ticari taksi arıza yaptı. Araçta mahsur kalan 4 kişilik aile, polis ve itfaiyeden yardım istedi. Taksi sürücüsü İsa Ön, ailesiyle sinemaya gitmek için yola çıktıklarını, sokağa geldiklerinde suyun seviyesinin yüksek olması dolayısıyla aracın arıza yaptığını söyledi.

Araç içinde mahsur kaldıklarını belirten Ön, ?Suyun bu kadar yüksek olduğunu fark edemedik. Sokağa girdikten bir süre sonra araç durdu. Yeniden çalıştıramadık ve polisi aradık, itfaiyeye ekibine bilgi verdik. İtfaiyeden önce yanımıza gelen arkadaşım, aracıyla bizi kaldığımız yerden çıkardı? dedi.