BIST 10.167
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.448,36
HABER /  GÜNCEL

Çorum'da tehlikeli provokasyon

Malatya'da meydana gelen kargaşanın ardından sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaşılan bir haber tepkilere neden oldu.

Abone ol

"Yobazlar şimdi de Çorum'da... Cadde ortasında su içen iki Alevi vatandaşımızı linç etmek istediler" başlığı ile yayınlanan bir haber, Çorum polisini de harekete geçirdi.

Olası bir provokasyona karşı tedbir alan Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün haberi yayınlayan ve sahte isim kullanan admine dava açtığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, sosyal paylaşım sitesinde yer alan söylentinin ardından olası bir provokasyonun önüne geçmek için tedbir aldıklarını ve sahte isim kullanan admine karşı savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Çorum'un toplumsal huzurunun sağlanmasının, Çorum'da yaşayan toplumun sağduyusuyla mümkün olduğunu vurgulayan Emre, ''Bu tür söylentilere karşı vatandaşları sağduyulu olmaya davet ediyoruz'' dedi.

Kentte 50 yılı aşkın imamlık ve vaizlik yapan Fikret Çıplak ise 1980 yılında kentte yaşanan olayları anımsatarak, Çorum'un geçmişten ders aldığını ve benzer provokasyonlara izin vermeyeceğini söyledi.

Çorum'da herkesin huzur içinde yaşadığına dikkati çeken Çıplak, ''Bir halının motifleri gibiyiz. Farklılıklarımız var ancak bunlar bizlere verilmiş zenginliklerdir. Birliğimizi, dirliğimizi bozacak olaylara karşı hepimiz sağduyulu olmalıyız. Özellikle gençlerimizi bu bilinçle yetiştirmeliyiz'' dedi.

Alevi dedesi Hüseyin Bozdağ ise paylaşma ve birliktelik ayı olarak bilinen ramazan ayında bu tür provokasyonların yapılmasının manidar olduğunu ifade ederek, ''Hepimizin isteği huzur ve mutluluktur. İnsanlarımızı bu mübarek ayda kışkırtmak isteyenlere fırsat verilmemeli. Bu tür basit söylentilerin kardeşliğimize zarar vermesine izin verilmemeli'' diye konuştu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çorum Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan "Yobazlar şimdi de Çorum'da... Cadde ortasında su içen iki Alevi vatandaşımızı linç etmek istediler" başlıklı paylaşılan haberinin provokasyon olduğunu kaydetti. Haberin asılsız olduğunu ve Çorum'da insanların birbirlerine saygı çerçevesinde yaklaştıklarını belirten Nurettin Aksoy, "Biz barışın, huzurun yer aldığı, insanların birbirlerine hoşgörü ve saygı gösterdiği bir şekilde yaşamayı sürdürmek istiyoruz. Bu amaçla da üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Tahriklere kapılmayacağız, barışı bozanlara fırsat vermeyeceğiz. Planlı olduğu çok açık bu haberi yapanları kınıyoruz. Çorum'u huzur kenti olarak tanıttık bunu da devam ettirmeye kararlıyız. Kardeşlik ve beraberlik kolay kurulmadı, yıktırmaya da niyetimiz yok." şeklinde konuştu.

İl genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ise yapılan paylaşıma büyük tepki gösterilirken olayın Malatya'da yaşanan kargaşadan sonra yapılmasının büyük bir provokasyon olduğunun açık bir göstergesi olduğunu aktarıyor.