BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.483,26
HABER /  DÜNYA

Corona can almaya devam ediyor

Suudi Arabistan'da corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalanan 3 kişinin yaşamını yitirdiği, ülkede hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 117'ye yükseldiği bildirildi.

Abone ol

Suudi Arabistan'da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) farklı bir türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalanan 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde daha önce vürüse yakalanan 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişi de daha virüse rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, 2012 yılından bu yana ülke genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısının 483'e, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 142'ye yükseldiği kaydedildi.

SARS'ın değişik türü olan Corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen Corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Sağlık Bakanı Adil Fakih, virüsle ilgili, develerle doğrudan temas edilmemesi uyarısında bulunarak "çiğ deve eti" tüketilirken önlem alınmasını ve çiğ deve sütünün içilmemesini istemişti.