BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

17 yaşındaki genç boğularak öldü

Demre ilçesinde sebze halinde gündelik paketleme işçisi olarak çalışan 17 yaşındaki genç, girdiği gölette boğularak hayatını kaybetti.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Karacadağ nüfusuna kayıtlı olan Emin Oğlak (17), saat 14.00 sıralarında amcasının oğlu Süleyman Oğlak’la (18) birlikte Demre Çayı’nın denize döküldüğü Sıfat mevkiine geldi.

Çayın denize döküldüğü noktada oluşan gölette suya giren gençlerden Emin Oğlak, yürüyerek gölette ilerledi. Bir süre sonra çamura saplanan genç, suda batarak gözden kayboldu. Süleyman Oğlak’ın yakınlarına haber vermesi ile olay yerine polis ve 112 ilk yardım ekipleri geldi. Ekipteki görevlilerden yaklaşık 10 kişi suya girerek arama yaparken, bir tekne ile göletin dibi de tarandı. Bir iş makinesi tıkanan göletin ağzını açarak dolan suyu boşaltmaya başladı ancak genç yine de bulunamadı. Gencin bulunamaması üzerine dalış öğretmeni Necdet Balaban’dan yardım istendi. Olay yerine gelen Balaban, dalış takımlarını giyerek yaklaşık 20 dakikalık aramanın ardından Emin Oğlak’ın cesedine ulaşarak denizden çıkardı. Oğlak’ın cesedini gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçirerek kendisini gölete atan Süleyman Oğlak’ı ise bir vatandaş sudan çekti.

Emin Oğlak’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Demre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.