BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çömeze ailelerden olumlu tepki

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, özellikle ailelerden çok olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Abone ol

İstanbul'un bazı semtlerindeki uyuşturucu satışına dikkat çekmek amacıyla kendisini ''alıcı'' olarak tanıttığı uyuşturucu satıcısından esrar satın alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, özellikle ailelerden çok olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Çömez, yaptığı açıklamada, insanların böyle bir sorunun varlığından haberdar olduklarını, ancak olayın boyutunu ve nasıl gerçekleştiğini bilmediklerini kaydetti.

Bunun gözler önüne serilmiş olmasının, insanların dikkatlerini biraz daha bu noktaya toplamasına vesile olduğunu ifade eden Çömez, şunları söyledi:

''Özellikle ailelerden, 'çocuklarımız için ne yapabiliriz' şeklinde çok olumlu tepkiler aldım. Sosyal bir konu, toplumsal bir sorun ve insanların çok önemsediği, ciddiye aldığı bir konu. Uyuşturucu sorununun toplumun gündemine taşınmasından insanlar hem etkilenmişler, hem önemsemişler, hem de duyarlılık oluşturulduğu için memnunlar. Şimdi, nasıl mücadele edilir, onun kaygısını taşıyorlar. Birçok kesimden buna bağlı tepkiler aldım.''

Turhan Çömez, olayın ardından siyasi kadrolardan kendisini arayan olmadığını, ancak doktor arkadaşlarının kendisini arayarak kutladığını söyledi.

''HUKUKÇULARLA GÖRÜŞECEĞİM''
Yasal boşluklar konusunda hukukçularla görüşme yapacağını ifade eden Çömez, şöyle devam etti:

''Bu, teknik bir konu. Benim uzmanlık alanım değil. Çok fazla bilgiye sahip değilim bu konuda. Savcılarla görüşeceğim, çünkü orada asıl sorun, operasyonu yapan polis birimlerinin suçluları yakaladıktan sonra bunların serbest
bırakılması. Çok sayıda operasyon yapılmış, ama önemli bir kısmı, belki de yüzde 99'u serbest bırakılmış.''

Çömez, uyuşturucu satışında genelde çocukların ön plana çıkarıldığını belirterek, ''Bir de satıcı vasfı dışında uyuşturucu bulunduranlar ne yazık ki tutuklanamıyor. Bu bir sorun. Satıcı oldukları halde, üzerinde uyuşturucu bulunduran kişiler kendilerini kullanıcı gibi göstermeye çalışıyorlar, yasal boşluklar nedeniyle. Bununla ilgili bir teknik çalışma yapılması gerekiyor. Onu, Adalet Bakanımızla, İçişleri Bakanımızla görüşüp, bu toplumsal yaraya bir çare olmaya gayret edeceğiz'' diye konuştu.

Milletin sorunu, sıkıntısı neyse onunla meşgul olmaya çalıştığını ifade eden Çömez, şunları kaydetti:

''Amacım, çabam, iyi bir Türkiye, güzel ve güvenli bir Türkiye hazırlanmasına katkı sağlamak. Zaman zaman benim bu çabalarımı doğru anlamayanlar, farklı değerlendirenler de çıkabilir, ama benim derdim bu. Bu nedenle ben, inandığım doğrultuda mücadelemi sonuna kadar sürdürürüm. Yetki ve sorumluluğum çerçevesinde görevimin son anına kadar mücadelemi devam ettiririm.''

Turhan Çömez, dün geceki çalışmayı yaptıktan sonra İstanbul'dan ayrıldığını, emniyetin, uyuşturucu satıcısına ilişkin ne tür bir çalışma yaptığını bilmediğini sözlerine ekledi.

ZANLI, YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEK
Öte yandan, dün geceki olayın ardından Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda gözaltına alınan ve Turhan Çömez'in yanındaki sivil polis memurunca teşhis edilen Hayri F'nin yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.