BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SAĞLIK

Çölyak hastalarına özel pasta

Onlar ömür boyu pasta tüketemiyordu ama artık bir seçenekleri var.

Abone ol Özsüt tarafından yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda buğday unu yerine glutensiz un kullanılarak üretilen Karaorman pastaları, sipariş üzerine hazırlanıyor. Özsüt, glutensiz pasta üretimindeki çalışmalarından dolayı Ankara Çölyak Derneği'nden teşekkür plaketi aldı.

MUZLU, KROKANLI

Karaorman pastasının muz, vişne, krokan ve frambuaz çeşitlerini çölyak hastaları için özel olarak üreten Özsüt, bu lezzetlerde buğday unu yerine glutensiz un kullanıyor. Gluten içermeyen pastalar, 2 gün önceden sipariş verilerek Özsüt şubelerinden temin edilebiliyor.

75 KİŞİDEN BİRİ ÇÖLYAKLI

Türkiye'de her 75 kişiden birinde görülen çölyak hastalığı, ince bağırsak alerjisi olma özelliği taşıyor. Tek tedavi yöntemi gluten içermeyen gıdaları tüketmek. Buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahıllarda bulunan glutene karşı alerjisi olan çölyak hastalarının bu ürünlerin kullandığı pasta, makarna, bisküvi, börek ve ekmek gibi gıdalardan hayatları boyunca uzak durmaları gerekiyor. Mısır unu, pirinç unu, soya unu ve patates unu gibi maddelerin kullanıldığı gıdalar ise gluten içermediği için çölyak hastaları tarafından güvenle tüketilebiliyor.